Vučević oštro odgovorio Kurtiju: Da podsetim malog tiranina iz Prištine da je epicentar narkokartela i kriminalnih bandi upravo u Prištini

23.10.2023

15:09 >> 15:13

0

"To više nema nikakvog smisla to što taj mali tiranin iz Prištine govori"

Vučević oštro odgovorio Kurtiju: Da podsetim malog tiranina iz Prištine da je epicentar narkokartela i kriminalnih bandi upravo u Prištini
Copyright 24sedam/Goran Sivački

 Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević danas je demantovao optužbe koje je izneo lažni premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti, ističući da je epicentar narkokartela i kriminalnih bandi u Prištini.

"To je izgubilo svakog smisla. To više nema nikakvog smisla to što taj mali tiranin iz Prištine govori. Da podsetim malog tiranina iz Prištine da je epicentar narkokartela i kriminalnih bandi upravo u Prištini. Da ne ide okolo i ne traži nikoga van Prištine. Ako hoće da se bori protiv kriminala, mora da pođe od onog što se dešava u Prištini", rekao je Vučević novinarima.

Vučević je upozorio da Kurti nastavlja da sprovodi teror nad Srbima, sa ciljem da očisti KiM od njih. "Bukvalno niko da ne ostane, onda bi oni rešili pitanje Kosova i Metohije kako oni žele. I naravno, uništavaju kulturne i duhovne spomenike", istakao je Vučević.

Dodao je da bi vlast u Prištini želela da srpsku kulturnu baštinu na KiM i srpske manastire pripiše kao svoju. "To je stadium u kome već rade glazuru na zločinačkom projektu - etničkog čišćenja Kosova i Metohije od Srba. I on je najveći tiranin koji to sprovodi. Tako da to više nema nikakvog smisla. Zaista što on govori je van svakog konteksta, nema ni jednog dokaza. Prosto čovek verovatno ne zna šta će sa svojom mržnjom", naglasio je Vučević.

Potpredsednik Vlade je takođe izrazio zabrinutost zbog, kako kaže, podrške dela opozicije u Srbiji prema Kurtiju. "Govorim o delu opozicije, odnosno predstavnicima bivšeg režima, da su se oni pohvalno izražavali o Aljbinu Kurtiju, da su se saglasili sa Aljbinom Kurtijem da Srbija, odnosno predstavnik Srbije, treba da bude pod sankcijama. To je zaista nešto što nikad u istoriji nismo imali", istakao je Vučević.

Ministar odbrane smatra da je vlast u Prištini iskoristila trenutne političke pritiske na Srbiju, naglašavajući da su događaji u Banjskoj samo povod, ali da su uzroci mnogo dublji. "Suština i leglo kriminala je u Prištini, tako da ako će se Aljbin Kurti boriti protiv kriminala, na njegovoj adresi su i narkokarteli i organizovane kriminalne grupe", zaključio je Vučević, pozivajući Prištinu da dozvoli Srbima na KiM da žive normalno.

Na kraju, Kurti je na svom Fejsbuk nalogu danas izneo tvrdnje da je, kako je napisao, "paravojni, teroristički napad u Banjskoj organizovao klan iz Novog Sada, na čijem je čelu ministar odbrane Srbije Miloš Vučević".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike