Nove laži Prištine: Terorista Kurti sad optužuje "novosadski klan" i ministra Vučevića

23.10.2023

12:12

0

Novi napad Aljbina Kurtija

Nove laži Prištine: Terorista Kurti  sad optužuje "novosadski klan" i ministra Vučevića
Aljbin Kurti - Copyright Foto: Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

Lažni premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti na svom nalogu na Fejsbuku izneo je danas nove optužbe na račun Srbije i predsednika Aleksandra Vučića povodom događaja u Banjskoj od 24. septembra. Kurti, između ostalog, tvrdi da je "paravojni, teroristički napad u Banjskoj organizovao klan iz Novog Sada, na čijem je čelu ministar odbrane Srbije Miloš Vučević".

Kurti dalje navodi da je Miloš Vučević predsednik stranke SNS, da je tri puta biran za gradonačelnika Novog Sada "uz pomoć Zvonka Veselinovića i najbliži prijatelj brata predsednika Srbije Andreja Vučića".

 

 

- Oko 40 pravoslavnih hodočasnika u manastir Banjska 24. septembra bilo je iz Novog Sada. Možda slučajno, istraga bi trebalo da pokaže. Teroristička grupa u bekstvu koju predvodi Milan Radoičić boravi u Raški. Zloglasni MUP Srbije dao im je bele i crne automobile tipa škoda oktavija - napisao je Kurti.

- Zločinci u ratu, zločinci u miru, zločinci u Srbiji, zločinci na (tzv.) Kosovu - napisao je Kurti uz dodatne optužbe na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koga naziva šefom svih šefova, "koji je tu da dokaže da iako zločin diktira državu, u stvari država je ta koja diktira zločin".

Kurti je naveo nadimke nekih ljudi koje optužuje da su krivi za "teror u severnim kosovskim opštinama".

- U četiri severne kosovske opštine su teror, kriminal i kultura nasilja paravojske Delija (navijača Crvene zvezde) koja se iskazuje nadimcima ekstremista kao što su: Mami, Lune, Daco, Rusi, Nemac, Gile, Drago, Aco, Comi, Beli, Mićko, Prki, Mrki.. Međutim, (tzv.) Kosovo nema jurisdikciju u Srbiji. Zar EU i SAD ne bi trebalo da formiraju Specijalni sud za novosadski klan? Balkanska mafija bi doživela kobni udarac, dok bi region Balkana bio potpuno otvoren za evropsku demokratiju, pravdu, trajni mir i ubrzani razvoj - zaključio je Kurti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike