Premijerka Brnabić sa ambasadorkom Kine: Nova rastuća tačka razvoja odnosa Srbije i Kine je u inovacijama i novim tehnologijama

31.07.2023

14:22

0

Autor: I.K.

Brnabić je zahvalila na podršci i pomoći koju je Kina pružila Srbiji u ovako izazovnim vremenima

Premijerka Brnabić sa ambasadorkom Kine: Nova rastuća tačka razvoja odnosa Srbije i Kine je u inovacijama i novim tehnologijama
Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo.

Brnabić je zahvalila na podršci i pomoći koju je Kina pružila Srbiji u ovako izazovnim vremenima i podvukla da je ambasadorka radila posvećeno na jačanju ekonomskih i privrednih odnosa.

Premijerka je posebno podsetila na pomoć koju je Kina uputila Srbiji tokom perioda pandemije koronavirusa.

-Poštovanje principa međunarodnog prava od izuzetne je važnosti za nas, a zahtevne godine koje smo zajedno proživeli dodatno su ojačale prijateljstvo naših naroda, rekla je predsednica Vlade Srbije.

Ambasadorka Čen Bo je istakla da je tokom njenog boravka u Beogradu svedočila najboljim godinama Srbije u posednje tri decenije, ali da očekuje da će period koji dolazi biti još bolji, i da kao novu rastuću tačku razvoja odnosa Srbije i Kine vidi u inovacijama i novim tehnologijama.

Premijerka Brnabić je zahvalila ambasadorki na doslednom i principijelnom stavu Narodne Republike Kine po pitanju Kosova i Metohije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike