Nedelja sa predsednikom: Vučić na Instagramu objavio novi snimak - "Idemo još energičnije i sa velikim planovima" (VIDEO)

30.07.2023

18:50

0

Idemo u novu radnu nedelju. Živela Srbija! - napisao je predsednik u opisu snimka

Nedelja sa predsednikom: Vučić na Instagramu objavio novi snimak - "Idemo još energičnije i sa velikim planovima" (VIDEO)
Copyright Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas snimak na Instagramu, u kojem su rezimirani glavni događaji i susreti koje je imao protekle sedmice.

- Za nama je jedna od onih radnih nedelja u kojoj je svaki događaj imao posebnu težinu i emociju, poput susreta sa srpskom decom iz regiona, čijem se osmehu i vedrini svakog puta iskreno radujem.

Takođe, ispratili smo dragog prijatelja Srbije, ambasadora UAE Mubaraka Al Daherija, čija je posvećenost u radu ostavila snažan pečat na odnose naših zemalja. Dočekali smo i sedam novih ambasadora sa kojima ćemo nastaviti još intenzivnije da sarađujemo, kako bismo što bolje razumeli jedni druge, osnažili postojeća i izgradili nova partnerstva.

Poseban utisak ostavilo je i pokazno gađanje Vojske Srbije na poligonu „Pasuljanske livade“, jer sam se još jednom uverio u snagu, spremnost i stručnost naših jedinica u korišćenju novih vrsta naoružanja, čime je Srbija pokazala da ima veliku odvraćajuću snagu, što je od ključnog značaja za dalje očuvanje mira u kojem želimo da živimo i sarađujemo sa svima.

Upravo zato, na otvaranju deonice „Auto-puta mira“ od Niša do Merošine, gledajući našu prelepu zemlju, osetio sam neverovatan ponos zbog svega što smo uspeli da izgradimo i ostvarimo, uprkos svim teškoćama i izazovima. Nastavljamo da radimo, razgovaramo, planiramo i gledamo u budućnost, otvoreni i spremni za saradnju i nove, još veće projekte.

O tome sam razgovarao i sa dragim gostom i prijateljem Srbije, predsednikom Ugande Joveri Kagutuom Musevinijem. Dogovorili smo se da obnovimo tradicionalno čvrste veze između naših zemalja i naroda, jer su pravi prijatelji u međunarodnoj političkoj areni retka dragocenost, a Srbija zna kako da čuva i poštuje one koji su svoje uvažavanje prema našoj zemlji već dokazali.

Idemo u novu radnu nedelju, još energičnije i sa velikim planovima. Živela Srbija! - napisao je predsednik u opisu snimka. 

 

Bonus video

Tanjug

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike