Hvala što volite Srbiju: Vučić se oglasio posle obilaska opštine Priboj, najavio nova ulaganja

31.07.2023

11:50

0

Autor: Ekipa 24sedam

Predsednik Vučić obišao je novootvoreni spa centar, razgovarao sa predstavnicima Bošnjaka i najavio investicije

Hvala što volite Srbiju: Vučić se oglasio posle obilaska opštine Priboj, najavio nova ulaganja
Copyright Tv Pink Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon što je danas obišao opštinu Priboj. 

On je obišao Spa centar "Terme 36,6" u Pribojskoj Banji, gde je sa predstavnicima investitora i opštine razgovarao o ulaganjima u cilju daljeg razvoja tog kraja, te istakao da je investitor Goran Despić uložio mnogo novca u taj projekat i pohvalio kakav je hotel napravio.

Predsednik je najavio da bi gondola trebalo da ide do Pribojske banje, a sa propratnim sadržajima, fudbalskim i golf terenom, to bi koštalo od 70 do 100 miliona, za izgradnju bolnice, kako je rekao, potrebno bi bilo 30 miliona, gimnazije četri, za izgradnju kanalizacije 12, a prečistača otpadnih voda pet miilona.

 

Vučić je rekao da je taj kraj pre nego što je investitor Goran Despić koji je izgradio novi spa centar kao nastavak programa razvoja turizma u jugozapadnoj Srbiji od tog kraja koji je bio nekada ruglo, napravio mnogo. On je dodao da je Despić za taj kraj uradio više nego bilo ko drugi, sanirao je i kližište. 

On je razgovarao sa meštanima i predstavnicima lokalnih samouprava Zlatiborskog okruga i poručio da je srećan zbog ljudi koji žele da grade, jer su oni spas za jugozapad Srbije.

Prethodno se sastao sa političkim i verskim predstavnicima Bošnjaka i rukovodstvom sve tri političke partije koje ih predstavljaju u lokalnom parlamentu sa kojima je razgovarao o tome kako da se prevaziđu međunacionalni problemi.

Predsednik je obišao i radionicu za pletenje "Maridruna".

-Razgovarali smo o putevima, mnogo ćemo da gradimo i radimo. Velike investicije, odobrili smo za gondolu između Zlatibora i Pribojske banje, radićemo gimnaziju, kanalizaciju, prečistače otpadnih voda, pa slede bolnica i dom zdravlja. Obići ćemo još neka sela kojima gradimo puteve, da pokažemo da brinemo o ljudima koji se bave poljoprivredom. Čestitam Goranu Despiću na onome što je uložio, samo u SPA je uložio 10 miliona evra koje je zaradio u inostranstvu pa je došao ovde, rekao je Vučić.

- Hvala što volite Srbiju, želim vam mnogo uspeha svima, poručio je Vučić.

Odgovor na kritike u sarajevskim i zagrebačkim medijima

Povodom zluradih komentara u delu zagrebačkih i sarajevskih medija koji se tiču nedavno otvorene deonice auto-puta Niše-Merošina, Vučić je podsetio na brojeve i činjenice.

-Hajde da vidimo, za 10 godina više je izgrađeno u Vučićevo vreme nego u BiH celoj od 1945. na ovamo pa puta dva. Ja za 10 godina dva puta više nego oni za 80 godina i oni se meni smeju. Ja ću nastaviti da budem smešan, ali brojevi govore sve. Imaju puteve što je još Tito gradio, a mi ovde 421 kilometar izgrađen za poslednjih 10 godina i onda sam ja glup i lud, a vi mnogo pametni, rekao je Vučić. 

Na pitanje oko pisanja Nove, koja tvrdi da je kupovna moć znatno slabija u "Vučićevo zlatno doba", predsednik poručuje da se služe time kad ne mogu da poreknu brojeve, činjenice, kao što su kilometri pruga, broj zaposlenih...

Tv Pink Printscreen
 

 

-Ako kažem da imamo 2.360.000 zaposlenih, 510.000 više zaposlenih formalno, da se plaćaju porezi i doprinosi i da se to vidi, kada nemaju na to odgovor onda kažu "dosta manje može da se kupi"... Jedino u Srbiji plate rastu brže od inflacije, ni u Nemačkoj ne rastu tom brzinom, ali im je teško to da kažu... I sve to dok imamo rat na evropskom tlu i nismo uveli sankcije Rusiji, umesto da čestitaju, jer ova zemlja uspeva da živi i da gradi u najtežim uslovima i posle korone i poplava i migracije i stalno ide napred, nego stalno nalaze nešto gde će da kritikuju... Zato sam zahvalan ovim ljudima ovde jer vole svoju Srbiju i hvala na gostoprimstvu", rekao je Vučić.

Beograd ide velikom brzinom napred, važno je da podignemo centralnu Srbiju i Vojvodinu

Predsednik Vučić rekao je da Beograd ide velikom brzinom napred i da u njemu ima puno sadržaja o kojima je moglo da se sanja pre nekoliko godina, ali da je važno da se i centralna Srbija i Vojvodina podignu što više.

Na pitanje novinara u Priboju da prokomentariše ocenu britanskog "Ekonomista" da je Beograd napredovao na listi gradova najboljih za život Vučić je naveo da ne brine za Beograd, jer će zbog održavanja međunarodne manifestacije EXPO 2027 preteći mnoge gradove.

"Pogledajte kako nam izgleda Beograd na vodi, Promenada, kakve sadržaje imate danas u Beogradu, to niste mogli da sanjate pre pet i deset godina", rekao je Vučić.

Dodao je da se u Beogradu mnogo toga promenilo nabolje, ali da želi da tako bude i u Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši.

"Da uradimo tu skijašku stazu u Novoj Varoši i milion stvari koje nismo uspeli da uradimo. Neke smo obećali, neke nismo i zato je vreme da krenemo tu da isporučujemo najbolje rezultate", naveo je on.

 


 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike