Čen Bo ponudila pomoć Novom Sadu na otklanjanju posledica nevremena

24.07.2023

14:19

0

Autor: I.K.

Ambasadorka Kine danas je došla u oproštajnu posetu kod gradonačelnika Novog Sada

Čen Bo ponudila pomoć Novom Sadu na otklanjanju posledica nevremena
Copyright Instagram/milandjuric_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kine Čen Bo, koja je ponudila pomoć ambasade i kineskih kompanija koje posluju na području Novog Sada i Srbije u otklanjanju posledica koje su vremenske nepogode nanele tom gradu.

Sagovornici su se osvrnuli na više nego dobre odnose Srbije i Kine, koji su možda na najvišem istorijskom nivou, a kako su ocenili, za to je umnogome zaslužna odlična saradnja predsednika dve zemlje, Aleksandra Vučića i Si Đi Pinga, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Kako je navedeno, Čen Bo u posetu Novom Sadu iz Beograda došla  brzim vozom "Soko".

Ona je istakla da brza pruga u čijoj izgradnji su učestovale i kineske kompanije, pored ogromnog ekonomskog ima i ekološki značaj, i tokom razgovora, osvrnula se i na sveru ekonomske saradnje i investicije kineskih kompanija, kao i na to da je Novi Sad značajna turistička destinacija za kineske turiste i da u budućnosti treba još više jačati saradnju u oblastima kulture i ekonomije.

U razgovoru je pomenuta i saradnja Grada Novog Sada sa kineskim Gradom Čangčunom, koja traje od 1981. godine, kao i da su u toku pregovori sa administracijom kineskog Grada Fudžou, glavnog grada pokrajine Fudžijan na krajnjem istoku Kine, za uspostavljanjem institucionalne saradnje. 

Gradonačelnik je ambasadorki poželeo uspešan nastavak diplomatske karijere sa uverenjem da će Grad Novi Sad nastaviti dobru saradnju sa gradovima u NR Kini i u budućnosti. 

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike