Otela stan dvojici srpskih dečaka, a sada podržava proteste opozicije: Jadranka Kosor pružila podršku stvaranju haosa u Srbiji (FOTO)

13.05.2023

12:30

0

Kosorova već godinama živi u srpskom stanu iz kojeg su izbačena dva dečaka - siročići, braća Drobac

Otela stan dvojici srpskih dečaka, a sada podržava proteste opozicije: Jadranka Kosor pružila podršku stvaranju haosa u Srbiji (FOTO)
Copyright Ilustracija/Profimedia/Pixabay/Printscreen/Youtube

Deo opozicija juče je pokušao da izazove haos u zemlji tako što je blokirao auto-put u Beogradu, tako da su stanovnici glavnog grada preživeli pravi košmar zbog njihovog protesta "protiv nasilja". 

Ceo protest obeležilo je više incidenata – od sukoba sa vozačima do nepropuštanja vozila Hitne pomoći da prođe na intervenciju. 

Printscreen
 

Iza svega se krio perfidan pokušaj opozicije da zasedne u fotelje, jer se većina partija koje su organizovale protest bori da pređe izborni cenzus.

Za ovakvo ponašanje opozicija je dobila podršku, ni manje ni više, nego iz Hrvatske. 

Među prvima koji su se oglasili bila je bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, koja ja najpoznatija po tome što je dobila stan u Zagrebu tako što su iz njega isterana dva maloletna Srbina posle smrti roditelja.

Printscreen/Twitter
 

Naime, ona već godinama živi u srpskom stanu iz kojeg su izbačena dva dečaka - siročići, braća Drobac. Zbog brutalnih pritisaka i svega što se dešavalo tokom otimanja njihove imovine, jedan od njih se kasnije ubio skokom sa 14. sprata, a drugi je postao težak psihički bolesnik.

Jadranka Kosor je u stan ušla 1995. godine, uz pomoć tadašnjeg ministra odbrane Gojka Šuška, koji je bio ustaški ekstremista koji se početkom devedesetih vratio u Hrvatsku. 

Stan je pripadao porodici pokojnog penzionisanog pukovnika JNA. Braća Drobac su živela sama u stanu pošto su im roditelji umrli, prvo otac, neposredno pred početak rata, a zatim i majka. Dvojica maloletnika su, pod pretnjama smrću hrvatskih „dragovoljaca“, morali da potpišu dokument kojim pristaju na zamenu za manji stan na periferiji Zagreba. Ubrzo posle toga u stan braće Drobac, odlukom ministra Šuška, uselila se Jadranka Kosor.

Profimedia
Jadranka Kosor

Kosorova je odbijala da javno govori o ovoj temi, iako su mediji tu temu više puta otvarali. Tako je Stjepan Mesić je u jednom predizbornom TV duelu pitao Kosorovu „kako može mirno da spava s obzirom na način na koji je došla do stana“. Ona je reagovala nervozno i kratko odgovorila da se „to njega ne tiče i da ona mirno spava“.

Da li mirno spava je pitanje za nju i njenu savest, ali mešanje u unutrašnje političke odnose u Srbiji je stvar koja se tiče svih građana naše zemlje. Postavlja se logično pitanje da li neko ko je, bez imalo griže savesti, oteo stan dvojici srpskih dečaka želi Srbiji dobro i zašto podržava opoziciju u naporima da blokira Srbiju!?

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike