"Treba podržati opoziciju kako bi Srbija priznala Kosovo i prekinula veze sa Rusijom": Albanski lobista mesecima poziva na haos u Beogradu

07.06.2023

13:33

0

Bugajski je pružio punu podršku opoziciji u Srbiji koja nedeljama koristi tragedije u političke svrhe

"Treba podržati opoziciju kako bi Srbija priznala Kosovo i prekinula veze sa Rusijom": Albanski lobista mesecima poziva na haos u Beogradu
Copyright Printscreen/YouTube

Albanski lobista Januš Bugajski u autorskom tekstu “Američka politika na Balkanu teži ka neuspehu”, za časopisa “Washington examiner”, poručuje da SAD moraju da podrže prozapadnu opoziciju kako bi Srbija priznala nezavisno Kosovo i prekinula veze sa Rusijom.

On u tekstu kaže da Brisel i Vašington treba da donesu čvrste mere kako bi došlo „međusobnog priznanja Srbije i Kosova“, ali i da preciziraju ekonomske i diplomatske posledice ukoliko do pomenutog priznanja ne dođe, uključujući i smanjenje ekonomskih subvencija.

Podrška opoziciji

Ovaj albanski lobista dao je punu podršku opoziciji u Srbiji koja nedeljama koristi tragedije u političke svrhe, a za koju tvrdi da samo oni mogu da doprinesu tome da se raskinu veze između Srbije i Rusije:

Printscreen
 

– Samo prozapadna administracija u Srbiji koja prekida korumpirane veze Beograda sa Moskvom i ukida sve ekspanzionističke regionalne ambicije može da postane pravi partner Vašingtonu – piše Bugajski.

Zbog gore iznetih stavova, jasno je da albanski lobista misli da jedini način da se prizna nezavisnost tzv. države Kosovo i stavi tačka na saradnju sa Moskvom jeste podrška delu opozicije u Srbiji koji je za vreme režima Demokratske stranke (2000-2012) opljačkao i rasprodao Srbiju, a svoje račune u inostranstvu napunio narodnim novcem.

Printscreen/YouTube
Januš Bugajski

Inače, Bugajski je čest gost tajkunskih medija u Srbiji koji se nalaze u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, te ni ne čude ovakvi stavovi i podrška upućena onima koji bi da destabilizuju Srbiju i nasilnim putem, preko ulice, dođu do vlasti.

Dva meseca pre tragedija pozivao na Majdan u Srbiji

Zanimljivo, upravo je  Bugajski pozivao na masovne demonstracije protiv srpskog predsednika Aleksandra Vučića još u martu, dakle gotovo dva meseca pre nezapamćenih tragedija koje sada deo opozicije koristi kako bi prikupio jeftine političke poene.

- U Srbiji je potreban drugi Majdan. Ako se stranka ne može reformisati, ako ne izgubi izbore, jedini izbor za obične normalne Srbe, koji žele sigurnost, je da urade ono što su Ukrajinci uradili kada su zbacili svoju koruptivnu vladu koja je bila povezana s Moskvom – govorio je sredinom marta Januš Bugajski.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike