Fotografija Vučića dok se upisuje u knjigu žalosti dokaz da Aleksić bezdušno grabi političke poene

08.06.2023

15:11

0

U delu javnosti pokrenuta je kampanja protiv njega uz tvrdnje da nije ni bio u poseti školi

Fotografija Vučića dok se upisuje u knjigu žalosti dokaz da Aleksić bezdušno grabi političke poene
Predsednik Srbije - Copyright Tanjug/Ustupljena fotografija

Fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" dok se upisuje u knjigu žalosti nakon stravičnog masakra, demantuje sve zlonamerne tvrdnje u javnosti da nije posetio školu.

Vučić je i sam nedavno saopštio da je bio u poseti "Ribnikaru" bez prisustva medija i da nekada ne obaveštava javnost o svemu.

U delu javnosti pokrenuta je kampanja protiv njega uz tvrdnje da nije ni bio u poseti školi, a poslednju je izneo poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić koji je rekao da ne veruje Vučiću da je posetio školu, a da mediji to ne znaju.

Sudeći po onome što je rekao Aleksić uprkos fotografiji pokazuje da se u Srbiji na političkoj sceni ne biraju sredstva i poseže za neistinama i da je  Aleksić, polazeći od sebe, mislio da bi neko mogao da slaže da je posetio školu i taj tragičan događaj koristi u političke svrhe.

- Jel neko u Srbiji veruje da on negde ode bez kamere? Ne verujem mu da je bio. Nek pokaže šta je napisao, ako je bio. Niko se nije tamo pojavio - rekao je, između ostalog, Aleksić.

Vučić inače nije vodio kamere i novinare ni kada je posetio sela Dubona i Malo Orašje, gde se sreo sa svim roditeljima ubijene dece, nije se slikao ni u Kliničkom centru kada je posećivao povređenu decu, a ni na sastanku sa roditeljima ubijene dece iz "Ribnikara".

On je objasnio i da je otišao u školu u ranim jutarnjim satima i da je mislio da neće da zatekne nikoga osim direktorke.

"Ali bilo je tu još ljudi, zatekao sam domara, nekoliko nastavnika, upisao se u knjigu žalosti, video mesto zločina i bio još više užasnut nego u trenutku kada sam čuo da se to dogodilo", rekao je nedavno Vučić.

O poseti Vučića, kako Tanjug saznaje, bili su obavešteni i roditelji koje je predsednik primio, ali im je on rekao da ne želi o tome da obaveštava javnost i pokazuje fotografije iz pijeteta prema deci i njihovim roditeljima. 

Vučić je tada sa direktorkom obišao školu, učionice 7/2 i 7/4 i razgovarao sa prisutnima, a istakao je i da se ovako tragični događaji ne koriste u političke svrhe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike