Vučić o zahtevima opozicije nakon tragedija u "Ribnikaru" i Mladenovcu: Šta su tražili za decu i roditelje?

02.06.2023

21:56

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se u večerašnjem gostovanju dotakao tragedija koje su zadesile Srbiju početkom maja

Vučić o zahtevima opozicije nakon tragedija u "Ribnikaru" i Mladenovcu: Šta su tražili za decu i roditelje?
protest "Protiv nasilja" - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se u večerašnjem gostovanju dotakao tragedija koje su zadesile Srbiju početkom maja.

- Koliko štete svojoj zemlji oni koji se neodogovrno ponašaju prema situaciji na KiM. A oni koji su zloupotrebljavali tragične događaje? Šta su uradili i tražili za decu? Šta su tražili za roditelje? Znate li ijedan zahtev za decu i roditelje?

- Kakve veze imaju njihovi zahtevi, za prelaznu vladu i ostavku Vučića. Sve ono što je njima potrebno, a ništa za decu i roditelje - kazao je Vučić.

Upisao sam se u knjigu žalosti rano ujutru

Aleksandar Vučić kaže da ne zna zašto bi obaveštavao javnost o tome da se upisao u knjigu žalosti u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Printscreen Prva TV
 

- Smatrao sam da je to neumesno. Otišao sam rano u školu, mislio sam da neću nikoga sem direktorke zateći. Tamo su bili nastavnici, domar, upisao sam se u knjigu žalosti. Video mesto zločina, i bio sam još više užasnut. Ja sam razumeo manjinu roditelja, kao što poštujem većinu koji traže da deca idu u školu. Ja ne mogu da se odbranim od tog užasnog razmišljanja kako je dečak ubica to uspeo da uradi. To nije lako, kada ulazite u tu školu imate dvoja vrata pa stepenike. On je iz donjeg rakursa upucao čuvara, vrlo tešak pogodak. Sa mnom su bili najbolji specijalci Srbije, i rekli su da ovo pojedini od njih ne mogu da izvedu. I onda gledate i ne verujete. Tamo su sedele dve devojčice, to je razdaljina od 9-11 metara, to pogoditi... I ja razumem ljude i roditelje koji neće da šalju decu u školu. Morate da pokažete poštovanje, a istovremeno drugi žele da se nastavi školska godina - kazao je Vučić.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike