Vučić: Ne dam Srbiju Milivojeviću, Brkiću, Ponošu i Đilasu

25.05.2023

22:22

0

Predsednik je dodao i da je pitao opoziciju da sednu da razgovaraju o rijatijama i svemu drugom, ali da oni to ne žele

Vučić: Ne dam Srbiju Milivojeviću, Brkiću, Ponošu i Đilasu
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je normalno da zemlja bude ujedinjena posle tragedija koje su je zadesile, ali da je ta prilika propuštena kada su neki pokušali da zloupotrebe te događaje i da opoziciju zanima samo vlast bez izbora, što on, kako je istakao, neće dozvoliti.

- Neću da uništim svoju zemlju. Ne dam vam Srbiju. Ne dam je Milivojeviću, Brkiću, Ponošu, Đilasu i ostalima dok ne dobiju dovoljno glasova. Neće ih dobiti. Ne dam Srbiju, ona nije moja, ne čuvam je samo za sebe, ja sam samo njen deo. Ne dam građane Srbije, onima koji nisu zaslužili njihovo poverenje. Pošto ne možete da me naterate, morate da me ubijete. Ne postoji drugo ustavno rešenje - poručio je Vučić.

Dodao je da je pitao opoziciju da sednu da razgovaraju o rijatijama i svemu drugom, ali da oni to ne žele.

- Oni žele vlast na silu, od toga posla nema ništa. Vi morate da mene naterate, da razumete kako oni zamišljaju, da Ana Brnabić podnese ostavku, što nije nemoguće jer bi imali mesec dana da izvršimo rekonstrukciju - rekao je Vučić.

Dodao je da bi se išlo na nove izbore ako se ne pronađe rešenje.

- Da bi postojale neke izmišljene vlade, bez podrške većine, prvo ja moram da odredim nekog ko će takvu vladu da vodi, a ja neću. Mogu da me zovu stranci, uopšte me ne zanima. Ovom zemljom će da upravljaju građani Srbije, u skladu sa njihovom voljom. Ne postoji niko drugi ko to može da potpiše osim mene. Ustav mi je dao to ovlašćenje, naša sveta knjiga, kao što me je obavezao da čuvam KiM i ne priznam njenu nezavisnost - poručio je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike