Predsednik Vučić: Sutra ću ponuditi nova rešenja i dijalog

25.05.2023

22:06

0

Istakao je da u Srbiji postoje jasno propisane zakonske procedure i da se u Srbiji neće biti Majdana i zauzimanja zgrada

Predsednik Vučić: Sutra ću ponuditi nova rešenja i dijalog
Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na sutrašnjem skupu "Srbija nade" ponuditi nova rešenja i dijalog sa onima koji misle drugačije.

- Trudiću se da govorim pomirljivim jezikom, ponuditi nova rešenja i nove stvari i pozvati na dijalog one koji misle drugačije. Ne zato što sam slab, ne biste verovali kolika je moja unutrašnja snaga danas i juče. Imam neobićajeni mir i moja uloga će se od ponedeljka promeniti. Imaćemo skup i o tome ću pričati - rekao je Vučić za TV Pink.

Tv Pink Printscreen
 

Dodao je da u demokratijama ne mogu svi da mislite isto, normalno je da ima više demonstrancija, ali je normalno da se te tenzije rešavaju izborima.

- Postoji procedura kako se smenjuje predsednik i morate da skupite potpise dve trećine narodnih poslanika. Oni to nemaju i rekao sam im da ću im pomoći u tome, ali onda se ide na referendum i ako narod kaže da je za smenu predsednika, ja sam smenjen. Ali ako narod kaže da nisu, onda su oni u problemu - ukazao je Vučić.

Istakao je da u Srbiji postoje jasno propisane zakonske procedure i da se u Srbiji neće biti Majdana i zauzimanja zgrada.

- Mi smo ih pustili prošli put, ne zato što ne možemo da sačuvamo Skupštinu, već da bi se videlo ko sprovodi nasilje i da ljudi vide da se trudimo da im rečima objasnimo da ne čine krivična dela. Tek kada su uši u Skupštinu i počeli da ruše, policija je reagovala. Tako je bilo i sa RTS-om - podsetio je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike