Vučić se susreo sa Srbima sa KiM koji su krenuli pešice na skup "Srbija nade": Ponosan sam što čuvate naša ognjišta i brinete o našoj zemlji

25.05.2023

20:11

0

Njihov susret je održan u zgradi Generalnog sekretarijata

Vučić se susreo sa Srbima sa KiM koji su krenuli pešice na skup "Srbija nade": Ponosan sam što čuvate naša ognjišta i brinete o našoj zemlji
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsedink Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je večeras Srbe sa Kosova i Metohije, koji su pešicekrenuli sa KiM na veliki narodni skup "Srbija nade".

Njihov susret je održan u zgradi Generalnog sekretarijata.

- Ja sam ponosan na to što imam priliku večeras da se zahvalim za podršku ne meni, već državi Srbiji, ovim ljudima. Ponosan sam što čuvate naša ognjišta i brinete o našoj zemlji, i što je uprkos pritiscima beskrajno volite - rekao je Vučić.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Predsednik je rekao da su oni do Beograda prepešačili 300 kilometara, te da on ne bi izdržao ni kilometar i po. 

- Sada sam rekao ovim momcima da ja ne bih izdržao ni kilometar i po, a oni su izdržali stotine kilometara da pokažu ljubav prema državi Srbiji - kazao je Vučić i dodao:

- Možete da vidite kako su čvrsti, snažni i odlučni da sačuvaju svoju otadžbinu, da sačuvaju svoja ognjišta. Trudiću se da im u tome pomognem, nikada da odmognem.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

 Vučić je rekao da nisu laka vremena za našu zemlju.

- Sve to možemo da izdržimo, da se borimo i da čuvamo nešto za šta su mislili da su nam davno oteli. Da čuvamo samo to zahvaljujući vašoj hrabrosti i spremnosti uvek i u mnogo težim trenucima da sebe žrtvujete i postavite kao štit za celu našu zemlju i celokupan naš narod i ja sam zato i vama i vašim porodicama zauvek beskrajno zahvalan - rekao je on.

Predsednik je dodao da su tu Srbi iz svih delova KiM,  odlučni da sačuvaju svoju otadžbinu.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Ja ću gledati, onoliko malo koliko mogu, ali uz mnogo ozbiljnosti i odgovornosti da vam pomognem, nikada da odmognem, a ono što znate i kada je teško, da ću uvek biti uz vas. Zato hvala vam. Dobrodošli u Predsedištvo, ovo je vaša zgrada, vašeg srpskog Predsedništva - poručio je Vučić.

Sa KiM krenuli peške 17. maja 

Grupa Srba iz Leposavića, Severne Mitrovice i Kosovskog Pomoravlja odeveni u majice na kojima piše "Za Srbiju, za Vučića, Srbi sa Kosova i Metohije" krenula je 17. maja peške ka Beogradu da bi prisustvovali skupu "Srbija nade" i pressli 300 kilometara.

Dejan Marjanović iz Leposavića rekao je tada da ih ni kiša ni loše vreme neće sprečiti da ispune svoj cilj.

RINA
 

- Ovo je samo mali gest, nas 12 je iz Leposavića i 11 iz Mitrovice. Put je dug, poželeo bih dečacima dobro zdravlje i nadam se da ćemo stići za devet dana, na miting podrške predsedniku Vučiću - rekao je na početku putovanja Marjanović.

Tokom pešačenja na putu do Beograda, svečani doček uz pogaču i pešacima sa KiM, upriličili su predstavnici lokalnih samouprava i opština kroz koje su prolazili, a u Smederevu ih je juče zajedno sa gradonačelnikom Jovanom Bečom dočekao i direktor kancelarije za KiM Petar Petković.

Sin predsednika Srbije, Danilo Vučić i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić posetili su ih tokom njihove pauze u Ćupriji i tom prilikom im i lično zahvalili na podršci državi Srbiji, patriotizmu i ''što svojim primerom pokazuju kako se voli i poštuje Srbija''.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike