Pripadniku kosovske policije koji je na Badnji dan pucao u srpsku decu određen kućni pritvor

16.03.2023

14:31

0

Autor: I.K.

Azem Kurtaj je optužen za krivično delo "izazivanje opšte opasnosti"

Pripadniku kosovske policije koji je na Badnji dan pucao u srpsku decu određen kućni pritvor
Ranjeni Stefan (levo) i Miloš (desno) Stojanović - Copyright YouTube/Kosovoonline

Osnovni sud u Uroševcu odlučio je danas da meru pritvora pripadniku KBS Azemu Kurtaju koji je pucao u srpskog dečaka i mladića na Badnji dan, zameni merom kućnog pritvora. Kurtaj se, piše Kosovo onlajn, pred sudom izjasnio da nije kriv. 

Tužilac Fatos Ajvazi pročitao je optužnicu protiv pripadnika KBS navevši da je on u ovom slučaju počinio krivično delo „izazivanje opšte opasnosti“.

Prema navodima optužnice, okrivljeni je namerno, uz upotrebu oružja, prouzrokovao veliku opasnost po živote i tela ljudi, tako što je, dok se vozio automobilom u pravcu Brezovice, stigao do sela Gotovuše. godine, kada je naišao je na grupu građana koju su ometali, onemogućavali slobodno kretanje vozila.

„Prvo im je zatrubio da bi mu oslobodili put, a zatim kroz prozor svog vozila pucao jednom u vazduh iz revolvera, a drugi put u zemlju, kada je projektil pogodio asfalt, a deo projektila pogodio oštećenog S.S. u gornji deo ruke, dok drugi deo projektila pogodio drugog oštećenog M.S. u levu ruku. Povrede na osnovu mišljenja i nalaza veštaka spadaju u lake telesne povrede sa privremenim zdravstvenim posledicama“, rekao je između ostalog tužilac Ajvazi.

Podsetimo, srpski dečak i mladić su ranjeni u Gotovuši kada su se iz seče badnjaka vraćali svojim kućama. Na njih je iz vozila pucao Azem Kurtaj. Jedan je ranjen u šaku dok je drugi zadobio prostrelnu ranu ramena.

Kurtaj je pobegao sa lica mesta, a kasnije je uhapšen.

Podsetimo, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković upozorio je nedavno da Priština pokušava da pripadnika KBS, koji je na Badnji dan pucao na srpsku decu i povredio ih, spasi zatvora, te da mu umesto adekvatne bude izrečena znatno blaža kazna.

Tanjug/Zoran Žestić
Petar Petković

 

Petković je na Tviteru, uz fotografije povreda srpske dece, saopštio da je advokat koga je angažovala Kancelarija podneo zahtev da se pokušaj ubistva srpske dece u Gotovuši na Badnji dan prekvalifikuje u pokušaj teškog ubistva. 

Sudeći prema najnovijoj odluci tužilaštva, ovkva kvalifikacija dela nije uvažena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike