Petković: Priština pokušava da spasi zatvora pripadnika tzv. KBS koji je pucao na srpsku decu

13.03.2023

13:00

0

Autor: I.K.

Zabrinjava da se za ovakvu kvalifikaciju dela, u praksi ne izriče efektivna kazna zatvora

Petković: Priština pokušava da spasi zatvora pripadnika tzv. KBS koji je pucao na srpsku decu
Stefan (11) i Miloš (21) - Copyright Tanjug/YouTube/Kosovoonline

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković upozorava da Priština pokušava da pripadnika KBS, koji je na Badnji dan pucao na srpsku decu i povredio ih, spasi zatvora, te da mu umesto adekvatne bude izrečena znatno blaža kazna.

Petković je na Tviteru, uz fotografije povreda srpske dece, saopštio da je advokat koga je angažovala Kancelarija podneo zahtev da se pokušaj ubistva srpske dece u Gotovuši na Badnji dan prekvalifikuje u pokušaj teškog ubistva. On je najavio da će epilog biti poznat na novom ročištu zakazanom za 16. mart, a da će o čitavom slučaju biti obavešteni i međunarodni predstavnici.

On je precizirao da se advokat odlučio za tako nešto jer je tužilac iz Uroševaca pokušaj ubistva Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) u Gotovuši kvalifikovao kao "izazivanje opšte opasnosti uz upotrebu oružja", kao da je, kaže Petković, pripadnik tzv. KBS Azem Kurtaj pucao u vazduh, a ne teško povredio Stefana i Miloša.

- Zabrinjava da se za ovakvu kvalifikaciju dela, u praksi ne izriče efektivna kazna zatvora, već uslovna osuda s novčanom kaznom. Očigledna je namera Prištine da spasi pripadnika KBS zatvora, iako je reč o čoveku koji je pucao u srpsku decu dok su nosila Badnjak s namerom da ih ubije, napisao je Petković.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike