Srpski dečaci ranjeni na Badnji dan se oporavljaju: Miloš Stojanović ide na kućno lečenje, mali Stefan ostaje još u bolnici

09.01.2023

12:56

0

Dečaci jesu uplašeni, ali je njihovo trenutno raspoloženje veoma pozitivno, rekao je direktor KBC Priština - Gračanica

Srpski dečaci ranjeni na Badnji dan se oporavljaju: Miloš Stojanović ide na kućno lečenje, mali Stefan ostaje još u bolnici
Stefan (11) i Miloš (21) - Copyright Tanjug/YouTube/Kosovoonline

Miloš (21) i Stefan (11) Stojanović koji su ranjeni u oružanom napadu kod Štrpca na Badnji dan su u stabilnom stanju. Miloš je danas pušten na kućno lečenje, a Stefan će još nekoliko dana biti zadržan na tretmanu, rekao je za Euronews Srbija direktor KBC Priština – Gračanica dr Bratislav Lazić.

- U kontinuitetu su obojica praćena, hirurški obrađena. Stariji Miloš je danas otpušten u dobrom stanju na kućno lečenje, a mali Stefan će ostati još nekoliko dana na tretmanu, ovde kod nas na Hirurškoj klinici. Mi ćemo ga nakon praćenja verovatno još malo hirurški obraditi, da bi ožiljak od povrede bio što manji, i nakon toga će i on, nadam se, moći da bude otpušten na kućno lečenje -  kaže dr Lazić.

Na pitanje kakvo je psihičko stanje pacijentata, odnosno da li se plaše, direkor KBC Priština – Gračanica je rekao: "Svakako da jesu uplašeni."

- Takva situacija je jako teška kada se desi osobama njihovog uzrasta, a naročito kada je u pitanju mali Stefan, koji ima samo 11 godina. Nadamo se da to neće ostaviti velike traume. Inače, njihovo trenutno raspoloženje je veoma pozitivno - naveo je, i dodao da su u pitanju hrabri momci. 

Podsetimo, napadaču na Stefana i MIloša Azemu Kurtaju Osnovni sud u Uroševcu je odredio pritvor u trajanju od 30 dana, a napad je okvalifikovan kao pokušaj teškog ubistva. Kurtaju se stavljaju na teret i krivična dela: izazivanje opšte opasnosti i neovlašćena upotreba oružja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Euronews

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike