Vučić objavio fotografiju iz Brisela, preneo deo atmosfere između dva sastanka (FOTO)

21.11.2022

13:30

0

Autor: 24sedam

Predsednik Srbije u Briselu učestvuje na sastanku u okviru dijaloga Beograda i Prištine

Vučić objavio fotografiju iz Brisela, preneo deo atmosfere između dva sastanka (FOTO)
predsednik Vučić u Briselu - Copyright Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje danas na sastancima u okviru dijaloga Beograda i Prištine, na poziv Žozepa Borelja, visokog komesara EU za spoljnu politiku, i Miroslava Lajčaka, specijalnog izaslanika EU za dijalog.

Sastanak je organizovan zbog podignutih tenzija nakon jednostranih poteza Aljbina Kurtija i najave da će Priština početi da kažnjava Srbe koji nisu preregistrovali vozila. Beograd insistira da ova odluka bude stavljena van snage, kao i da se pristupi formiranju Zajednice srpskih opština, što je obaveza preuzeta potpisivanjem Briselskog sporazuma.

Kurti, međutim, nije spreman na kompromise i trilateralni sastanak traje satima unazad, te se pretpostavlja da evropski zvaničnici insistiraju da se nađe kompromisno rešenje kako ne bi došlo do sukoba u južnoj srpskoj pokrajini.

I dok iz Brisela od jutros nema nikakvih novih vesti, osim da se sastanak iza zatvorenih vrata održava od 10 jutros, predsednik Srbije objavio je na zvaničnom Instagramu delić atmosfere između dva sastanka. 

-Dok čekamo završetak bilaterale između Prištine i Brisela, napisao je Vučić uz fotografiju na kojoj se vidi da u pauzi igra šah sa saradnikom iz kabineta.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike