Priština ne odustaje, ali za jedan dan odlaže naplatu kazni Srbima zbog tablica

20.11.2022

18:20

0

Autor: 24sedam

Kažnjavanje vlasnika vozila sa srpskim registarskim tablicama počeće od utorka, 22. novembra, a ne sutra

Priština ne odustaje, ali za jedan dan odlaže naplatu kazni Srbima zbog tablica
Priština uručuje opomene vlasnicima vozila koja nisu preregistrovana - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Kažnjavanje vlasnika vozila sa srpskim registarskim tablicama sa početnim slovima gradova na Kosovu i Metohiji sa 150 evra počeće od utorka, 22. novembra, a ne sutra, 21. novembra, saopšteno je iz kosovske policije.

- Nakon ovog datuma, od 22. novembra do 21. januara 2023. godine, za sve vlasnike vozila koja se kreću na teritoriji Kosova sa takvim registarskim tablicama, prema zvaničnoj odluci, kosovska policija će početi sa izricanjem novčane kazne u skladu sa zakonima koji su na snazi - navedeno je u saopštenju kosovske policije.

Izricanje opomena biće nastavljeno i sutra, 21. novembra, prenosi Reporteri.

Sutra u 8 časova zakazan je sastanak u Briselu, gde će Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti, uz posredstvo Žozepa Borelja nastaviti dijalog. Cilj ovog susreta trebalo bi da bude odlaganje odluke o preregistraciji, formiranje Zajednice srpskih opština i povratak Srba u kosovske institucije.

Vučić je danas rekao da nije optimista, ali da ide u Brisel kako bi pokazao da je Srbija zainteresovana za pronalazak rešenja i izlazak iz krize u kojoj se nalaze odnosi Beograda i Prištine.

Najnovijom najavom da naplata kazni počinje u utorak, Priština ne daje signal da je spremna na kompromis, uprkos apelima svojih zapadnih partnera.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike