Predsednik otkrio Kurtijev surovi plan: Legalizacija vojske, povlačenje poslanika, pa raspisivanje izbora

20.11.2022

09:18 >> 11:06

0

Autor: J. S. J.

Pokušavamo da osujetimo taj plan, kazao je Vučić

Predsednik otkrio Kurtijev surovi plan: Legalizacija vojske, povlačenje poslanika, pa raspisivanje izbora
Predsednik Aleksandar Vučić - Copyright TV Prva printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje na TV Prva i govori o ključnim i gorućim pitanjima. 

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji kazao je da je neophodno ukinuti i odluku o preregistraciji tablica.

-Takva odluka ne postoji ni u jednom dokumentu i to znaju i oni, da su obmanjivali javnost sve vreme. Pitao sam i Miroslava Lajčaka zašto me uopšte zovu, ali zovu me jer ne mogu da kažu da je njihovo čedo krivo, ne mogu roditelji - Kvinta, da priznaju da dete ne valja, ali to su najmoćnije zemlje sveta, mi smo uradili sve što smo mogli. Kada nas sateraju u ćošak, koliko god da se mučite, nemate kud, rekao je predsednik Vučić.

On je napomenuo da ne misli da bi Kurti odložio spornu odluku o tablicama, jer da je hteo on bi to već učinio.

-Kurti je pokazao da ne želi Srbe na Kosovu. Hteo je za poslanike da postavi nekog ko je dobio 30 puta manje glasova od Srpske liste. Sada su poslanici Srpske liste verifikacijom mandata sprečili Kurtijev plan, da lažni Srbi i Kurtijevi i oni pod direktnim uticajem zemalja Kvinte priznaju da postoji kosovska vojska, koja inače ne sme da postoji po rezoluciji, treba da ukinu takozvanu duplu većinu i da kažu da nema potrebe da postoji ZSO i onda da Kurti kaže pa eto Srbi su se složili da to ne treba, upozorio je Vučić.

TV Prva
 

 

Govoreći o povratku i potvrdi mandata poslanika Srpske liste u Skupštini takozvanog Kosova predsednik je rekao:

-Srbi se ne vraćaju u institucije, već žele da spreče pakleni Kurtijev plan da njegovi Srbi treba da priznaju da postoji tzv. kosovska vojska, da ukinu duplu većinu i da kažu da nema potrebe za ZSO, objasnio je Vučić.

- Posle toga bi Priština rekla da se Srbi saglasili sa time da bude ZSO - kazao je predsednik.

Priština je krenula u akciju, operativna akcija za proterivanje Srba, takozvana dekriminilazacija Severa. Jedna je legalizacija kosovske vojske,  a druga oduzimanje prava na zastupljenost bod 10 odsto poslanika.

-Drugi deo plana je - raspisuju izbore odmah. Pokušavamo da osujetimo taj plan. Priština nije rekla  dajte da se dogovorimo, da se vratite u institucije već su raspisali izbore. Srbi će, kako stoje, stvari bojkotovati te institucije - istakao je predsednik.

Vučić je rekao da je dan posle napadan zbog toga što su se Srbi vratili u odmetničku skupštinu u Prištini, a prethodno su isti koji ga napadaju vodili kampanju da oni koji su dobili jedan odsto glasova treba da uđu u istu.

Rekao je da čim su Aljbin Kurti i Rada Trajković "graknuli" protiv toga, nema potrebe da bilo kome objašnjava da se radi o dobrom potezu Srba sa Kosova i Metohije.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike