Arno Gujon o licemerju EU: "Zašto ne zovu samo Kurtija i kako ne mogu da ga nateraju da uradi dogovoreno?"

19.11.2022

09:47

0

Autor: 24sedam

Gujon je rekao da je Srbija suverena i da nikada ne treba da odustane od borbe za svoje ciljeve

Arno Gujon o licemerju EU: "Zašto ne zovu samo Kurtija i kako ne mogu da ga nateraju da uradi dogovoreno?"
Arno Gujon - Copyright Arno Gujon Youtube printscreen

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i direktor Organizacije Solidarnost za Kosovo Arno Gujon rekao je, povodom mogućeg susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera tzv. države Kosovo Aljbina Kurtija u Briselu, da EU uvek poziva obe strane, i uvek je pozivanje na smirivanje strasti i tenzija obostrano, iako je Priština ta koja uvek podgreva situaciju.

- Zašto ne zovu Kurtija samo? Kako oni ne mogu da ih prisile i nateraju premijera Kosova da implementira i da uradi dogovoreno, kada Poljsku i Mađarsku kažnjavaju - rekao je Gujon.

TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC
Arno Gujon

Kako je naveo Srbija je suverena, i nikada ne treba da odustane od borbe za svoje ciljeve. Rukovodstvo je ispravno, i ne traži ništa od onoga osim onoga što mu pripada.

- Da li vi znate ijedju suverenu zemlju u svetu koja se odrekla svoje teritorije ili pogazila sopstveni Ustav - upitao je Gujon.

Zoran Anđelković, bivši predsednik Izvršnog veća AP KiM istakao je da je Vučić uvek bio spreman na sastanke i susrete sa Kurtijem i svima koji su neki predstavnici Prištine i albanske zajednice.

- Do tog susreta nije moralo da dođe. Kakve veze ima susret, ima toliko dana i nedelja da se reše stvari, po pitanju onoga što oni ne rešavaju, a potpisano je odavno. To se ne tiče Beograda, već Brisela i Prištine. Vučić sad treba da ih podseti na sporazum? - rekao je Anđelković.

24sedam/Goran Sivački
Kosovska Mitrovica

Upitao je je l' Beograd treba neki ustupak još da da?

- Srbi su izašli iz institucija, ne znam šta još treba da bude? Ovde nedeljama pokušavaju da nam proture priču o novom sporazumu. To je kukavičje jaje. Nema šta da razgovaramo o drugima, jer se to stalno radi - dodao je Anđelković.

Anđelković kaže da su Srbi rekli svoje dok se ne reše ključna pitanja vezana za automobile i ZSO.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike