Usvojena nova Vlada Srbije - 157 "za", 68 "protiv"! Predsednik Vučić prisustvovao polaganju zakletve (VIDEO)

26.10.2022

17:05

0

Nova Vlada Srbije imaće 28 ministara, od kojih su tri bez portfelja

Usvojena nova Vlada Srbije - 157 "za", 68 "protiv"! Predsednik Vučić prisustvovao polaganju zakletve (VIDEO)
vucic ministri zakletva tanjug - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Nakon što je obavljena rasprava o predlogu nove Vlade Srbije u Skupštini, prešlo se na glasanje.

Većinom je odlučeno da se o izboru poslanici izjašnjavaju prozivkom, a malo posle 19 časova usvojena je nova Vlada.

- Glasanju ćemo pristupiti odmah u 18.30 časova. U sali je pristuno 208 narodnih poslanika, dakle većina narodnih poslanika tako da glasanje može da počne. Predlažem da Narodna skupština glasa javno prozivkom narodnih poslanika - rekao je predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

Potom su izašli rezultati.

- Od 225 narodnih poslanika koji su pristupili glasanju, 157 je bilo za, protiv predloga 68, uzdržanih nije bilo, odsutnih 25 i onih koji nisu želeli nije bilo. Rezultat predstavlja većinu, konstatujem da je Narodna skupština usvojila novu Vladu. Čestitam predstavnicima na izboru - rekao je Vladimir Orlić.

Zakletva poslanika:

- Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije - reči su zakletve koju su izgovorili novi ministri, potpredsednik i predsednica Vlade.

Ana Brnabić istakla je da je neophodan timski rad za buduće rezultate.

- Moramo da imamo vladu u kojoj neće biti disonantnih tonova, već će svi ministri raditi kao deo tima koji će dati sve od sebe ne da preživimo, već da nastavimo naš rast i razvoj - istakla je mandatarka Ana Brnabić.

Istakla je da je ova vlast duplirala sve i poručuje da je kontinuitet potreban i u čuvanju Srbije koja samostalno odlučuje o svojim pitanjima.

- Potreban nam je kontinuitet za nezavisnost o svim pitanjima unutrašnje i spoljne poslove, koja brani svoje stavove u skladu sa interesima svojih građana i međunarodnim pravom. Mi moramo da nađemo način i prostor da ispunimo glavno obećanje koje smo dali u predizbornoj kampanji, da do 2026. godine prosečna plata bude 1.000 evra, a penzija 500 evra i ovaj tim će se boriti za to svakog trenutka, svakog dana - kazala je mandatarka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike