Novi Sad dobio novog gradonačelnika: Skupština Grada izabrala Milana Đurića - Čast mi je da vodim tim Miloša Vučevića

26.10.2022

11:17 >> 12:34

0

Novi gradonačelnik dodao je da će Grad nastaviti da razvija industrijsku zonu Sever 4, ali i da će raditi na otvaranju novih industrijskih zona

Novi Sad dobio novog gradonačelnika: Skupština Grada izabrala Milana Đurića - Čast mi je da vodim tim Miloša Vučevića
Milan Đurić - Copyright Instagram_milandjuric77

Skupština Grada Novog Sada izabrala je danas Milana Ðurića za novog gradonačelnika.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Igor Crnobarac koji je bio zamenik odborničke grupe SNS u skupštini grada.

Milan Đurić je najavio da će nastaviti put trasiran 2012. godine, od kada je Srpska napredna stranka na vlasti u Novom Sadu, odnosno da će voditi politiku kontinuiteta.
 
-Da Novi Sad nastavi da raste i razvija se, da Novosađani imaju bolji životni standard, bilo da stanuju u centru ili u prigradskim naseljima- naveo je.

Kako je naveo, vreme pred nama nosi velike izazove, mnogo rada, truda i odricanja.

 
-Zato je važno što svih ovih godina imamo stabilan budžet i finansije istakao je i dodao da se konstantno radi na dovođenju novih investicija, kao i da je Novi Sad lider po izvdajanju za program zapošljavanja.
 
Zbog toga je postignuta, rekao je Đurić, najniža stopa nezaposlenosti u istoriji Novog Sada. Sve to je, naglasio je, vlast Srpske napredne stranke uspela zahvaljujući potpunoj promeni privredne okoline.
 
Novi gradonačelnik dodao je da će Grad nastaviti da razvija industrijsku zonu Sever 4, ali i da će raditi na otvaranju novih industrijskih zona. 
 
Da nije sve tako svetlo, može se zaključiti iz pridavanja pažnje globalnoj ekonomskoj krizi. Dok Đurić kaže da će se vlast truditi da Novosađani krizu što manje osete, ipak govori da ćemo "morati da štedimo, prvenstveno energente".
 
"Pratimo situaciju i primenjujemo mere koje dobijamo od republičke vlasti", istakao je.
 
Đurić je istakao da mu je čast da vodi tim koji je vodio Miloš Vučević i veliki deo svog govora zasnivao je na projektima koje je njegov prethodnik započeo.

 
-U narednoj godini Novi Sad će imati most (u produžetku Bulevara Evrope) - ono o čemu smo decenijama sanjali. Položaj ovog mosta izuzetno je značajan i siguran sam da će postati njegov simbol- naveo je. 
 
Dodao je da je počela izgradnja i petog mosta koji je deo fruškogorskog koridora, ali i da se planira pešačko-biciklistički na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa. Pomenuo je i rekonstrukciju Spensa, ali i izgradnju regionalnog centra za upravljanje otpadom. 

Ðurić, koji je bio dosadašnji zamenik gradonačelnika, u prvom obraćanju odbornicima najavio je nastavak investicija u gradu, kao i štednju energenata.

Đuriću je čestitao i Miloš Vučević.

-Od srca čestitam Milanu Đuriću na izboru za novog gradonačelnika Novog Sada. Iako smo u izazovnim vremenima, uveren sam da će novi gradonačelnik uspešno voditi Srpsku Atinu i nastaviti započeto. Milan je vredan i pošten čovek, a to je prvi kriterijum za napredak. Srećno i neka se uspesi samo nižu naveo je na Instagramu.

Ko je novi zamenik gradonačelnika Igor Crnobara


Crnobarac je rođen 1990. godine u Novom Sadu. Išao je u OŠ "Petefi Šandor", nakon čega je pohađao gimnaziju "Svetozar Marković". Diplomirao je 2015. godine na Fakultetu tehničkih nauka, smer građevinarstvo - modul hidrotehnika.
 
Tokom 2015. i 2016. godine radio je kao građevinski inženjer pripravnik u "Zavodu za izgradnju grada", nakon čega prelazi u Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvu, gde radi kao savetnik za upravne poslove u oblasti privrede. Ima iskustvo rada i u Republičkom štabu za odbranu od poplava, kao i u Regionalnoj radnoj grupi za koordinaciju aktivnosti Grada Novog Sada na izgradnji regionalnog centra za upravljanje otpadom. 
 
Kako se navodi u biografiji na sajtu Centra društvene stabilnosti, organizacije čiji su članovi i pojedini predstavnici aktuelne vlasti, Crnobarac je 2017. godine izabran za predsednika Saveta MZ "Narodni heroji", "što ujedno predstavlja i njegovu prvu političku funkciju, koju će obavljati do isteka mandata 2021. godine". 
 
Nakon izbora 2020. godine, postao je zamenik predsednice odborničke grupe "Aleksandar Vučić - Za našu decu", te predsednik Saveta za komunalne delatnosti i zamenik predsednice Komisije za međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu.


Miloš Vučević ga je postavio za zamenika predsednika Komisije za komunalno uređenje grada, a našao se i na listi Srpske napredne stranke za narodnog poslanika na izborima 2020. Navodi se i da je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.
 
Član je i fondacije "Svetozar Miletić", čiji su suvlasnici državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović, te poslanik član Srpske napredne stranke Predrag Rajić.
 
U biografiji Igora Crnobarca navodi se i da je kao član Srpske napredne stranke pohađao "mnoge seminare, obuke i treninge, od kojih se kao najznačajniji izdvajaju dvosemestralni obrazovni program "PolitiKAS" u organizaciji Beogradske otvorene škole i Fondacije Konrad Adenauer (generacija 2015/2016), Akademija mladih lidera u organizaciji Fondacije za srpski narod i državu (generacija 2019/2020), tromesečni politički seminar u Tirani i Beču u organizaciji Instituta Robert Šuman i politička akademija Fondacije "Svetozar Miletić (generacija 2020/2021)".
 
Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike