Vulin: Kurti ide u Brisel da pokuša da pronađe opravdanje za nasilje koje sprovodi

15.08.2022

13:40

0

"Aleksandar Vučić ide u Brisel da pregovorima zaštiti Srbe na KiM, ali i mir na Balkanu, ne verujem da Kurti ima istu želju", izjavio je ministar Vulin

Vulin: Kurti ide u Brisel da pokuša da pronađe opravdanje za nasilje koje sprovodi
aljbin kurti aleksandar vulin - Copyright 24sedam/Profimedia/Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagovao je danas na izjavu Aljbina Kurtija o očekivanjima sastanka u Briselu.

„Najteže je govoriti onome ko neće da čuje. Kurti očigledno ide u Brisel da se ne dogovori i samo da pokuša da pronađe opravdanje za nasilje koje sprovodi prema Srbima na Kosovu i Metohiji, ali i za nepoštovanje Rezolucije 1244 i Briselskog sporazuma. Zapadne demokratije, kako ih zove Kurti jesu agresijom na SRJ pokušale da stvore državu od teritorije pod privremenom upravom UN-a, ali u tome nisu uspele", ocenio je Vulin.

On dodaje da se nada da će uložiti bar isto toliko napora da svog štićenika primoraju da pregovara i da odustane od izazivanja sukoba.

"Aleksandar Vučić ide u Brisel da pregovorima zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i mir na Balkanu,

ne verujem da Kurti ima istu želju", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Kurti je danas izjavio da će se "tenzije na severu Kosova nastaviti, ako zapadne demokratije budu dozvolile Srbiji da nastavi sa svojim starim snovima". Premijer privremenih prištinskih institucija je u intervjuu za Fajnenšl tajms pozvao zapadne sile da mu pomognu da Srbija prizna jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost.

„Potrebna nam je pomoć naših saveznika i partnera - Velike Britanije, SAD, Nemačke, Francuske, Italije i drugih - da nam pomognu oko nepriznavanja“, rekao je Kurti, optuživši Srbiju za nacionalizam.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike