Kurti se sprema za udar 1. septembra: Iznad Jarinja osvanula osmatračnica

15.08.2022

12:38

0

Očigledno je da Kurtijevi specijalci uveliko izviđaju teren i biraju najpodesnije kote za napad

Kurti se sprema za udar 1. septembra: Iznad Jarinja osvanula osmatračnica
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Bliži se 1. septembar, za kada su vlasti u Prištini najavile da počinje primena odluke o suspenziji srpskih dokumenata i registarskih tablica. Svakodnevno Albanci pripremaju teren za nasilno sprovođenje ove mere. 

Pre mesec dana kada je Kurti pokušao da sprovede ove mere, Srbi su organizovali proteste, a na intervenciju zapadnih sila, Priština je odložila postupak za mesec dana i taj rok ističe 1. septembra.

Prema pisanju Novosti, svega tri dana pošto su Kurtijevi specijalci počeli ubrzanu obuku za razbijanje barikada i upotrebu teških mitraljeza, danas rano ujutru, kosovska policija formirala je osmatračnicu kod telekomunikacionog repetitora iznad administrativnog prelaza Jarinje.

Istovremeno, tzv. Mobilna granična jedinica KP, počela je da ukopava u zemlju cisterne za naftu, u cilju sprečavanja oštećenja i eksplozije. Očigledno da se Priština sprema za udar na sever KiM i da se neće libiti da upotrebi silu ako Srbi ne prihvate dokumenta lažne države. Očigledno je, piše list, da Kurtijevi specijalci uveliko izviđaju teren i biraju najpodesnije kote za napad.

Prema saznanjima službi bezbednosti, Albanci žele da instaliraju i snajperska gnezda, a meta bi im bili viđeni lokalni Srbi i funkcioneri Srpske liste. Predsednik Aleksandar Vučić u petak je otkrio da Beograd zna imena naših ljudi čiju likvidaciju sprema Kurtijeva vlast.

Ove nedelje, inače, predstoje susreti u Briselu, koji bi trebalo da spuste tenzije i obezbede mir, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. U sredu je planiran susret Vučića sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, izaslanikom SAD za Balkan, Gabrijelom Eskobarom, a dan kasnije sa Miroslavom Lajčakom nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike