"Vučića Hrvatska proganja kao unuka jasenovačke žrtve - svako nosi ono što je poneo iz porodice"

01.08.2022

10:10

0

Vulin je rekao da elita hrvatske politike, bez obzira na stranke, "uvek ima ideološki ustaški odnos prema Srbiji"

"Vučića Hrvatska proganja kao unuka jasenovačke žrtve - svako nosi ono što je poneo iz porodice"
aleksanadr vučić (3) - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Hrvatska politika prema Srbima je mešavina nečiste savesti i kompleksa prema Srbiji, pa zato Aleksandar Vučić, kao unuk jasenovačke žrtve koji je želeo tamo da ode, već mesec dana trpi uvrede i ponižavanje, i sa tim se nosi, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Za TV Prva, Vulin je rekao da elita hrvatske politike, bez obzira na stranke, "uvek ima ideološki ustaški odnos prema Srbiji".

Vulin je istakao da je NDH jedina imala logore za decu, a reagujući na navode iz pisma hrvatskih biskupa kako je reč o sirotištima, zapitao se ko je tu decu načinio siročićima.

- Nijedan biskup koji je to potpisao ne veruje u Boga. Kako bi ijedan hrišćanin mogao da pokušava tako nešto da opravdava - rekao je on.

Ocenio je da je uzor hrvatskim biskupima "fra sotona" jasenovački koljač Majstorović, dok su uzor Srba jasenovačka deca.

- Kakva crkva takvi i sveci i uzori. Vučić je unuk jasenovačke žrtve, a u Hrvatskoj ga progone unuci jasenovačkih koljača - svako nosi ono što je poneo iz porodice - poručio je on.

Pred obeležavanje "Oluje", Vulin je kazao da je to u Srbiji tužan dan dok je u Hrvatskoj najradosniji, iako je tada proterano više stotina hiljada Srba, a mnogo ih je ubijeno.

- Govorićemo uvek o stradanju Srba. Tužni smo, ali nećemo zaboraviti - poručio je on.

BONUS VIDEO:

Tanjug

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam