Petković: Srpske tablice na KiM nisu nelegalne, već je nelegalno nepoštovanje sporazuma

03.07.2022

21:08

0

Autor: 24sedam

Aljbin Kurti je ranije danas pozvao Srbe sa KiM da preregistruju svoja vozila do 30. septembra, da bi se, kako je rekao, prešlo na tablice "sa oznakama RKS"

Petković: Srpske tablice na KiM nisu nelegalne, već je nelegalno nepoštovanje sporazuma
Tan2022-4-19_91212176_0 - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju, povodom njegovog poziva Srbima da preregistruju svoja vozila, da srpske tablice u pokrajini nisu nelegalne, već da je nelegalno nepoštovanje i gaženje sporazuma.

- Srpske tablice na Kosovu i Metohiji nisu nelegalne, već postoje na osnovu zakona države Srbije i sporazuma iz Brisela. Jedino što je nelegalno jeste nepoštovanje i gaženje sporazuma, a nikako 'KM' tablice - napisao je Petar Petković na svom Tviter nalogu.

 

 

Poručio je da "provokacija i pokušaj oduzimanja srpskih vozila neće proći".

Aljbin Kurti je ranije danas pozvao Srbe sa KiM da preregistruju svoja vozila do 30. septembra,  da bi se, kako je rekao, prešlo na tablice "sa oznakama RKS".

Kurti je rekao da vozila koja se registruju "neće morati da budu predmet carine".

Dodao je i da se prilikom prve registracije neće tražiti tehnički pregled vozila, a opštine, kako je naveo, mogu da odluče da odbiju deset evra koje traže na ime takse.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike