Petković: Sve što Priština izjavljuje o održavanju izbora 3. aprila na KiM je laž, sutra stav Beograda

21.03.2022

15:10

0

On je ukazao da je jasno od samog početka da Priština i Aljbin Kurti žele da onemoguće Srbima da 3. aprila glasaju na Kosovu i Metohiji

Petković: Sve što Priština izjavljuje o održavanju izbora 3. aprila na KiM je laž, sutra stav Beograda
Petar Petković Kancelarija za KiM 3 - Copyright Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je sve što političari iz Prištine izjavljuju povodom održavanja predsedničkih i parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji 3. aprila "najobičnija i najprovidnija laž".

"Zvanični stav Republike Srbije i njenih državnih organa povodom novonastale situacije biće saopšten sutra posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, kada će biti odlučeno o narednim ključnim i presudnim koracima i odlukama države Srbije", istakao je Petković u saopštenju.

On je ukazao da je jasno od samog početka da Priština i Aljbin Kurti žele da onemoguće Srbima da 3. aprila glasaju na Kosovu i Metohiji, na predsedničkim i parlamentarnim izborima i njihova jedina prava namera jeste da uslovljavanjem održavanja izbora pokušaju da nateraju Srbiju da prizna takozvano Kosovo.

Petković je ukazao da je krajnje vreme da Kurti "prestane da zamajava celokupnu javnost i međunarodnu zajednicu po pitanju njegove navodne dobronamernosti oko održavanja izbora, jer u njegove igre i laži više niko ne veruje".

Petković je istakao da se Beograd sve vreme ponaša odgovorno, kako bi Srbi na Kosovu i Metohiji odbranili svoje osnovno ljudsko pravo - pravo glasa, ali da u Prištini ni u jednom trenutku nije imao razumnog sagovornika.

Naveo je i da zvanični Beograd očekuje od zemalja Kvinte da se jasno i nedvosmisleno odrede prema ucenama i sabotažama Prištine, kao i kršenju osnovnih, građanskih i demokratskih prava Srba sa KiM.

"Beograd se u svim dosadašnjim situacijama ponašao odgovorno i odmereno, kao i Srbi sa Kosova i Metohije, čuvajući mir i stabilnost kao najveće vrednosti, dok je Kurti pokazao da želi da destabilizuje situaciju na terenu izazove incidente i nestabilnost na prostoru Kosova i Metohije", poručio je Petković, saiopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike