Skandal nezapamćenih razmera i politički revanšizam: Petković o odluci Kurtija

24.03.2022

20:10

0

Kako je Petković istakao, ovim potezom Кurti je zagazio u novu eru političkog nasilja i obespravljivanja Srba

Skandal nezapamćenih razmera i politički revanšizam: Petković o odluci Kurtija
Tan2022-3-22_141154896_2 - Copyright FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković izjavio je da je najnovija odluka Aljbina Кurtija da smeni predsednicu Osnovnog suda u Кosovskoj Mitrovici Ljiljanu Stevanović samo zato što je prisustvovala sastanku Srba sa КiM sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu skandal nezapamćenih razmera i direktni politički revanšizam, saopštila je Kancelarija za KIM.

Kako je istakao, ovim potezom Кurti je zagazio u novu eru političkog nasilja i obespravljivanja Srba i pokazao da na čelnim mestima u institucijama koja pripadaju srpskom narodu želi da vidi poslušnike, a ne ljude od integriteta kakva je gospođa Stevanović.

 

 

On je podsetio da je Ljiljana Stevanović prihvatila da obavlja posao predsednice Osnovnog suda u Кosovskoj Mitrovici zato što ju je Srbija pozvala i zamolila, a ne na svoju ruku.

"U fokusu sastanka i razgovora Srba sa Кosova i Metohije i predsednika Vučića bilo je kršenje osnovnih ljudskih i građanskih prava Srba sa КiM i nastojanja kako da sačuvamo mir i stabilnost. Međutim, najnoviji Кurtijevi potezi direktno destabilišu situaciju ne terenu i ugrožavaju teško stečeni mir i pokazuju da mu je namera da poništi sve sporazume i zatre svaki trag srpskog naroda na КiM”, rekao je Petković.

Kako je ocenio, Кurtijevo nasilje neće uspeti jer ćemo mi nastaviti da čuvamo mir i stabilnost, ali nikada nećemo dozvoliti da naš narod bude progonjen i maltretiran samo zato što je uz svoju državu Srbiju. 

"Predsednik Aleksandar Vučić i država Srbija nastaviće da snažno i odlučno budu uz svoj narod na КiM”, rekao je Petković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike