Opština Gračanica: Odbojkašicama iz Lebana, Bugarske i Makedonije onemogućen ulazak na Kosovo i Metohiju

02.07.2022

23:13

0

Ulazak na KiM nije dozvoljen ŽOK "Slavija" iz Sofije, ŽOK "Marica" iz Plovdiva, ŽOK "Jantavolej" iz Skoplja i ŽOK "Radan" iz Lebana

Opština Gračanica: Odbojkašicama iz Lebana, Bugarske i Makedonije onemogućen ulazak na Kosovo i Metohiju
24sedam/Nenad Vujanović

Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju, gde se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci, saopštila je danas Opština Gračanica.

Kako se navodi u saopštenju, turnir se održava u Donjoj Gušterici, u organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba (ŽOK) "Vidovdan" na sportskom terenu OŠ "Knez Lazar".

Ulazak na KiM nije dozvoljen ŽOK "Slavija" iz Sofije, ŽOK "Marica" iz Plovdiva, ŽOK "Jantavolej" iz Skoplja i ŽOK "Radan" iz Lebana.

Predstavnik ŽOK "Vidovdan" Vladan Trifić, na otvaranju turnira, rekao je da će se zbog ovakve situacije jedan deo turnira odigrati u Donjoj Gušterici, a drugi u Lebanu.

Kako je dodao, u Donjoj Gušterici igraće vršnjakinje iz ŽOK "Vidovdan" iz Donje Gušterice i Gračanice, ŽOK "Ozren" iz Sokobanje i ŽOK "Sokolica" iz Zvečana.

Trifić je rekao da mu je veoma teško jer se politika još jednom umešala u sport.

- Mi se politikom ne bavimo, samo želimo da nam se daju lopte i dozvoli da igramo odbojku, poručio je Trifić.

Trifić je rekao da pobednici neće biti proglašeni i zahvalio predsedniku opštine Lebane što je primio ekipe koje su vraćene i što će organizovati drugi deo turnira.

U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju turnir je zvanično otvorio Đorđe Stakić.

Bonus video
24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug