Prijateljski susret: Vučić se sastao sa Makronom u Briselu

23.06.2022

08:18 >> 11:56

0

Autor: 24sedam

Vučić se susreo sa Makronom u Briselu pred početak samita o Zapadnom Balkanu

Prijateljski susret: Vučić se sastao sa Makronom u Briselu
Aleksandar Vučić i Emanuel Makron - Copyright Instagram/buducnostrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se jutros na kratko sa predsednikom Francuske Emenuelom Makronom, pre početka sastanka lidera EU i Zapadnog Balkana.

"Srdačan i prijateljski susret sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom pred početak samita u Briselu", objavio je Vučić na Instragramu, uz fotografiju sa Makronom.

 

 

Naime, nakon dogovora sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, doneta je odluka da zvaničnici te tri zemlje učestvuju u Briselu na samitu.

- Prošla su vremena kada nezavisne i slobodne države neko može da ucenjuje. Mi smo ovde došli kod prijatelja. Verujem u evropsku budućnost i Srbije i regiona. Zajedno ćemo se sa našim prijateljima iz regiona boriti za tu evropsku budućnost, ali poštujući sebe. Zajednički možemo mnogo toga da uradimo. To da smo uplašeni i to da smo mi mnogo mali, a neki mnogo veliki, to ostavite, to su priče za malu decu. Severna Makedonija je nama bratska zemlja. Mi ništa od vas ne tražimo i ne očekujemo, samo da ubrzano razvijamo naše prijateljske i bratske odnose i verujem da ćemo uvek i na evropskom putu i na svim drugim putevima biti zajedno, poručio je Vučić.

Sastanak lidera EU i Zapadnog Balkana u Briselu završen je nešto posle 13 časova, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odmah potom imao još jedan susret sa predsednikom Francuske Emanuleom Makronom.

Sastanak je trajao više od tri sata, a glavna tema razgovora je bila o načinima za jačanje integracije regiona u EU.

 

 


Sastanku su, osim Vučića, prisustvovali svi lideri zapadnobalkanske šestorke.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike