Vulin odgovorio braniteljima: Vučića možete da optužite samo za jačanje Srbije, ne za ubijanje hrvatske dece

24.05.2022

08:33

0

Autor: I.K.

"Aleksandra Vučića ustaše mogu da mrze i optužuju samo za jačanje Srbije i zaštitu Srba, za ubijanje hrvatske dece ne mogu", poručuje ministar Vulin

Vulin odgovorio braniteljima: Vučića možete da optužite samo za jačanje Srbije, ne za ubijanje hrvatske dece
Aleksandar Vulin TV Pink printscreen - Copyright Tv Pink Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je hrvatskom Ministarstvu branitelja koje je iznelo gnusne optužbe na račun Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića, a povodom optužnice Tužilaštva za ratne zločine protiv hrvatskih pilota zbog granatiranja izbegličke kolone tokom akcije "Oluja".

Branitelji ponovo optužuju za "velikosrpsku agresiju" i zločine nad Hrvatima i nesrpskim stanovništvom.

-Građanski rat u Hrvatskoj je počeo 1991. godine povratkom ustaša na vlast, nasilnim otcepljenjem od međunarodno priznate SFRJ i početkom ubijanja i progona Srba. Da je Hrvatska sudila pilotima koji su pobili žene i decu na Petrovačkoj cesti, ne bi Srbija tražila da im sudi, navodi ministar Vulin u saopštenju.

On dodaje da zna da nije baš lako očekivati da država nastala na ideji da je Srbe dozvoljeno i poželjno ubijati, sudi za ubijanje Srba, ali od članice EU to bi se moralo podrazumevati, a nada

umire poslednja.

-Da sa nadom ne bi umrla i pravda, Srbija je imenovala ubice sa Petrovačke ceste, dosta su mirno spavali kraj neobeleženih grobova pobijenih nenaoružanih Srba. Zločinačka akcija "Oluja" je presudom čak i Haškog tribunala proglašena ratnim zločinom, samo nekako nisu uspeli da pronađu, imenuju i osude zločince. Kada nisu oni, onda će to uraditi Srbija, napominje Vulin.

Poručuje i da Aleksandra Vučića ustaše mogu da mrze i optužuju samo za jačanje Srbije i zaštitu Srba, za ubijanje hrvatske dece ne mogu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike