Vulin odgovorio braniteljima: Vučića možete da optužite samo za jačanje Srbije, ne za ubijanje hrvatske dece

24.05.2022

10:33

0

Autor: I.K.

"Aleksandra Vučića ustaše mogu da mrze i optužuju samo za jačanje Srbije i zaštitu Srba, za ubijanje hrvatske dece ne mogu", poručuje ministar Vulin

Vulin odgovorio braniteljima: Vučića možete da optužite samo za jačanje Srbije, ne za ubijanje hrvatske dece
Tv Pink Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je hrvatskom Ministarstvu branitelja koje je iznelo gnusne optužbe na račun Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića, a povodom optužnice Tužilaštva za ratne zločine protiv hrvatskih pilota zbog granatiranja izbegličke kolone tokom akcije "Oluja".

Branitelji ponovo optužuju za "velikosrpsku agresiju" i zločine nad Hrvatima i nesrpskim stanovništvom.

-Građanski rat u Hrvatskoj je počeo 1991. godine povratkom ustaša na vlast, nasilnim otcepljenjem od međunarodno priznate SFRJ i početkom ubijanja i progona Srba. Da je Hrvatska sudila pilotima koji su pobili žene i decu na Petrovačkoj cesti, ne bi Srbija tražila da im sudi, navodi ministar Vulin u saopštenju.

On dodaje da zna da nije baš lako očekivati da država nastala na ideji da je Srbe dozvoljeno i poželjno ubijati, sudi za ubijanje Srba, ali od članice EU to bi se moralo podrazumevati, a nada

umire poslednja.

-Da sa nadom ne bi umrla i pravda, Srbija je imenovala ubice sa Petrovačke ceste, dosta su mirno spavali kraj neobeleženih grobova pobijenih nenaoružanih Srba. Zločinačka akcija "Oluja" je presudom čak i Haškog tribunala proglašena ratnim zločinom, samo nekako nisu uspeli da pronađu, imenuju i osude zločince. Kada nisu oni, onda će to uraditi Srbija, napominje Vulin.

Poručuje i da Aleksandra Vučića ustaše mogu da mrze i optužuju samo za jačanje Srbije i zaštitu Srba, za ubijanje hrvatske dece ne mogu.

Bonus video:

TANJUG

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti