Vučić o optužnicama najavljenim iz Hrvatske: Nisu Srbi proterali Hrvate iz Gline, već obrnuto

23.05.2022

11:43 >> 12:07

0

Autor: 24sedam

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, inače, danas obilazi radove na beogradskom metrou na Makiškom polju

Vučić o optužnicama najavljenim iz Hrvatske: Nisu Srbi proterali Hrvate iz Gline, već obrnuto
aleksandar vučić (5) - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Odgovarajući na pitanje o optužnicama najavljenim iz Hrvatske, predsednik Srbije poručio je da nisu Srbi proterali Hrvate iz Gline, već obrnuto...

-To vam je kad nemate politiku i kad mislite da možete da činite ratne zločine i ubijate ljude. Srpska deca su mi važnija od mene i moje lične i političke i bilo kakve druge sudbine, poručio je Vučić.. 

On je rekao da srpski državni organi rade na zaštiti žrtava i istine.

-Progon, teški zločini i posebno ubistva dece ne smeju da prođu nekažnjeno. Nikada nikoga nisam u bio i ponosan sam na tu činjenicu, rekao je Vučić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, inače, danas obilazi radove na beogradskom metrou na Makiškom polju.

Na pitanje o Aljbinu Kurtiju i dešavanjima na Kosmetu, da li postoji razlog za bojazan o bezbednosti srpskog življa, te o glasovima koji se čuju iz Hrvatske o blokadi Srbije na putu ka EU.

-Što se tiče zahteva za prijem u Savet Evrope, nije lako zapadnim zemljama da objasne ilegalnost akcija protiv Srbije i u Ukrajini. I jedno i drugo je ureađeno bez SB UN. Ako štitite integritet Ukrajine, što ne štitite integritet Srbije. Pritisaka će biti sve više da ta dva slučaja nisu ista. Zahtev je loš signal za nas i mi ćemo preduzimati mere da bismo štitili poredak UN, rezoluciju 1244 i integritet Srbije... Da budemo spremni za dijalog, za nalaženje kompromisno rešenje, ali to ne podrazumeva poniženje i sve što su smislile zapadne zemlje, da li ćete nas lupiti po glavi debljom ili tanjom motkom. To mogu da zaborave. Neki moraju u svetu da se dozovu pameti i da shvate šta može a šta ne, ali vreme britalnih i horskih pritisaka je prošlo, odnosno rezultati takvih pritisaka nisu dobri... Po rezoluciji vojska Kosova ne sme da postoji, ali baš njih briga za međunarodno pravo i oni će sa time da nastave. Predstavljaju pretnju po srpsko stanovništvo na KiM, ali po našu zemlju ne. Mi to sa zebnjom pratimo jer naša briga je srpsko stanovništvo, poručio je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike