Bisljimi jasno potvrdio da tzv. Kosovo nije samostalno donelo odluku o zahtevu za prijem u Savet Evrope

16.05.2022

09:54

0

Autor: I.K.

U izjavi za 24sedam politički analitičar Dragomir Anđelković ocenio je da Priština ovako nešto ne bi radila da nije dobila instrukcije zapadnih zemalja, uključujući i Nemce

Bisljimi jasno potvrdio da tzv. Kosovo nije samostalno donelo odluku o zahtevu za prijem u Savet Evrope
Besnik Bisljimi Youtube printscreen - Copyright Youtube/Kallxo printscreen

Zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi izjavio je da je prijava za članstvo u Savet Evrope važan korak kao i da je usaglašena sa "prijateljima Kosova", prenosi Kosovo onlajn pisanje Gazeta ekspres.

Bisljimi je na sednici Vlade rekao i da će članstvo u toj organizaciji doneti korist Kosovu i imati pozitivan uticaj na pravosuđe.

"Naši građani će nakon članstva u SE imati evropsku instancu koja će se baviti njihovim pitanjima. To će biti u njihovom najboljem interesu i imaće uticaj na funkcionisanje pravosuđa u zemlji", rekao je Bisljimi.

Kako je rekao Vlada će predano raditi korak po korak na ovom procesu i izrazio nadu da će sve države članice Saveta Evrope koje su priznale Kosovo podržati proces, ali i da se nada da one koje nisu priznale neće ometati prijem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kada je saopštavao da je Donika Gervala podnela zahtev za prijem u SE, naveo da su mentori Prištine i takozvanog Kosova, oni koji su ih rodili i ljuljali u kolevci i koji ih i danas podržavaju ma koliko da su nekorektni i ma koliko ne činili ništa na pronalaženju kompromisnog rešenja, mnogo jači, te dodaje da je jasno da ključne zapadne zemlje vode ovu igru.

U izjavi za 24sedam politički analitičar Dragomir Anđelković ocenio je da Priština ovako nešto ne bi radila da nije dobila instrukcije zapadnih zemalja, uključujući i Nemce.

-Oni koriste da nametnu nove prodore sa kosovskim pitanjem, u trenutku kada Rusija ne može da nam pomogne, da nas sateraju u ćošak..., ocenjuje Anđelković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike