Nemački ambasador jasno pružio podršku Prištini: Rode poručio da Kosovo pripada Savetu Evrope

13.05.2022

11:46

0

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković istakao je danas posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da "dve velike države rade na logističkoj podršci Prištini za dobijanje priznanja"

Nemački ambasador jasno pružio podršku Prištini: Rode poručio da Kosovo pripada Savetu Evrope
Copyright Jorn Rode, Youtube printscreen

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode izjavio je da tzv. Kosovo pripada Savetu Evrope i da se raduje zajedničkom radu na promovisanju ljudskih prava, demokratije i vladavine prava.

Rode je, povodom podnošenja zahteva za prijem Kosova u Savet Evrope, na Tviteru poželeo sve najbolje za članstvo tzv. Kosova u toj organizaciji. 

"Radujem se što ću videti Kosovo kao deo porodice Saveta Evrope koja zajedno radi na promovisanju ljudskih prava, demokratije i vladavine prava. Kosovo pripada Savetu Evrope. Sve najbolje za članstvo", kaže Rode. 

 

 

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković istakao je danas posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da "dve velike države rade na logističkoj podršci Prištini za dobijanje priznanja". On je istakao i da je predao predsedniku Vučiću diplomatske note četiri države koje su povukle priznanje tzv. Kosova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike