Stara dama zasijaće novim sjajem: Miloš Vučević obeležio početak finalne faze radova

14.03.2022

11:06

0

Vučević je najavio da će za koji dan novosadska "stara dama", dragulj gradske arhitekture - stara železnička stanica, zasijati novim sjajem

Stara dama zasijaće novim sjajem: Miloš Vučević obeležio početak finalne faze radova
Miloš Vučević Novi Sad Instagram 3 - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obeležio je danas početak finalne faze radova na železničkoj stanici, u koju bi ovih dana trebalo da "uplovi" brzi voz na relaciji Beograd-Novi Sad.

Vučević je najavio da će za koji dan novosadska "stara dama", dragulj gradske arhitekture - stara železnička stanica, zasijati novim sjajem i da će primiti prvi brzi voz na relaciji Beograd - Novi Sad.

-Tim povodom danas sam s predstavnicima kabineta predsednika Republike obeležio početak finalne faze radova. Ovaj simbol Novog Sada neće biti samo velelepna stanica i "kapija" za ulaz u naš grad, već dobija brojne nove sadržaje neophodne putnicima ali i građanima - poštu, poštansku štedionicu, policijsku ispostavu, deo za decu i ambulantu... Naš grad svakim danom poprima nove, moderne obrise, a ne gubi šarm nekih dobrih, starih vremena! Dela govore! poručio je Vučević na zvaničnom Instagram profilu.

 

 

Stanica je, inače, izgrađena 1964. godine i od tada nije obnavljana. Radovi na obnovi počeli su krajem septembra. Rekonstruisani su stanični peroni u okviru izgradnje brze Beograd – Novi Sad.

Stanica će dobiti Centar za daljinsko upravljanje, stanični restoran, kao i brojne druge sadržaje za putnike, pa i one najmlađe. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike