Vučić će se obratiti danas građanima: Situacija u Evropi i svetu je sve teža, Srbija će zaštititi interese svog naroda i zemlje!

02.03.2022

10:12 >> 15:50

2

Predsednik Srbije trebalo bi da se danas u 18 sati obrati građanima

Vučić će se obratiti danas građanima: Situacija u Evropi i svetu je sve teža, Srbija će zaštititi interese svog naroda i zemlje!
aleksandar vučić (4) - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se važnim saopštenjem na svom Instagram profilu, a večeras od 18 sati obratiće se javnosti povodom razvoja situacije u Ukrajini.

Vučić će obavestiti građane o planovima i merama države u cilju zaštite privrednog i finansijskog sistema naše zemlje i izneti stav Srbije o drugim važnim ekonomskim i političkim pitanjima.

Kako je predsednik Srbije istakao na svom instagram profilu "buducnostsrbijeav" situacija u Evropi i svetu je sve teža, ali će Srbija zaštititi interese svog naroda i zemlje.

- Poštovani građani Srbije, situacija u Evropi i svetu, a zbog sukoba u Ukrajini, je sve teža, i teža je iz časa u čas. Upravo zbog toga i u skladu sa tim rukovodstvo Republike Srbije preduzima sve neophodne mere kako bi građanima naše zemlje obezbedili normalan život. Mi ćemo političke izazove, verujem zajedno i ujedinjeni, uspeti da savladmo, ali ekonomski izazovi su sve teži i sve veći. Zato reagujemo i na najveće cene u istoriji i uglja, i struje, i gasa i svih sirovina, a rastu cene dramatično i osnovnih prehrambenih proizvoda. Zato je važno da preduzimamo mere i sa tim merama upoznaćemo vas u najkraćem roku, večeras ili sutra. Bitno je da bez panike reagujemo, jer sam uveren da ćemo sačuvati i stabilnost, i mir i dobar život za naše građane - rekao je Vučić.

- Situacija u Evropi i svetu je sve teža, Srbija će zaštititi interese svog naroda i zemlje!, poručuje predsednik Srbije.

 

 

Kako je najavljeno iz Predsedništva, Vučić će se o aktuelnim temama obratiti iz zgrade Generalnog sekretarijata.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike