Vučić o zabrani Raša tudeja i Sputnjika: Neki misle da su medijske slobode da samo oni postoje

01.03.2022

14:39

0

Predsednik Srbije reagovao je na zabranu pojedinih medija tokom eskalacije krize u Ukrajini

Vučić o zabrani Raša tudeja i Sputnjika: Neki misle da su medijske slobode da samo oni postoje
Tan2022-3-1_11442663_4 - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Mnogi, kad pričaju o medijskim slobodama, misle da su medijske slobode da samo oni postoje, i niko drugi - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije ovako je prokomentarisao mišljenje pojedinih novinara u našoj zemlji poput Slobodana Georgijeva da u Srbiji treba zabraniti rad ruskih medija, Sputnjika i Raše tudej.

- Neki od njih hoće nas u logore, jer drugačije mislimo, i zabranili bi sve medije koji drugačije govore. Sve je to u redu. Sve to ljudi vide - ocenio je Vučić.

On je poručio i da imaju priliku da 3. aprila pobedi njihovo jednoumlje ili demokratska i pristojna Srbija i napomenuo da do tada nije ostalo previše vremena, i da za njih to znači mesec dana strpljenja.

Na pitanje kako će se Srbija postaviti na glasanju na specijalnoj sednici Generalne skupštine UN o situaciji u Ukrajini, koju je u nedelju sazvao Savet bezbednosti UN, Vučić je odgovorio:

- Za sve što se odnosi na kršenje teritorijalnog integriteta, Srbija se pridružuje, a u pitanjima koja se tiču uvođenja sankcija – Srbija se ne pridružuje.

Odgovarajući novinarima namolbu da prokomentariše javna pitanja hrvatskog RTL-a dokle će Vučiću da se dozvoljava da sedi na dve stolice, i u Briselu i u Moksvi, predsednik je ponovio da Srbija ima samo jednu, svoju stolicu, ali i istakao da je izložena velikim pritiscima.

- Mi imamo svoju stolicu, a pritisci su ogromni na našu zemlju i biće mnogo teško izdržati ih, pitanje je i kako i šta... - rekao je Vučić.

Na kraju obraćanja novinarima, Vučić je ipak poručio da veruje u dobru budućnost Srbije, kao i da ćemo uspeti da odolimo svim pristicima.

Ruski medij Raša tudej podelio je ovu izjavu srpskog predsednika na Instagramu, gde je pobrala brojne komentare podrške. 

"Смелый Президент!! Не многие могут сказать вовсеуслышанье правду!" - Hrabri predsedniče! Nema mnogo onih koji mogu da kažu istinu!, samo je jedan od komentara na podeljen post.

 

 

Inače, video-servis Jutjub blokirao je kanale ruskih državnih medija Raša tudej (RT) i Sputnjik širom Evrope zbog situacije u Ukrajini, saopštila je danas ta kompanija, koja je u vlasništvu američkog tehnološkog giganta "Gugla".

Rečeno je i da takva odluka odmah stupa na snagu, prenosi agencija Rojters.

Sramna odluka je usledila nakon akcija “Fejsbukove” kompanije, koja je saopštila da će ograničiti pristup televizijskoj mreži RT i novinskoj agenciji Sputnjik na svojim platformama širom Evropske unije.

I kompanija “Tviter” je najavila da će smanjiti vidljivost tvitova koji sadrže informacije ruskih medija koji su pod kontrolom države.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike