Plenković poručio da Hrvatska "prati situaciju u susedstvu", danas je usledio Vučićev odgovor koji će sigurno dugo pamtiti (VIDEO)

01.03.2022

13:00

2

Na pitanje novinara danas da prokomentariše tu izjavu Plenkovića, Vučić je sa dozom ironije rekao da je lepo što "oni prate situaciju u susedstvu"

Plenković poručio da Hrvatska "prati situaciju u susedstvu", danas je usledio Vučićev odgovor koji će sigurno dugo pamtiti (VIDEO)
Vucic Kuzmin Instagram printscreen 6 - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao danas ceremoniji obeležavanja početka radova na deonici Sremska Rača-Kuzmin, koja je deo projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo, upitan od novinara da prokomentariše izjavu hrvatskog premijera da "prate zbivanja u susedstvu", dao je nesvakidašnji odgovor i poslao jasnu poruku u "susedstvo".

Naime, hrvatski premijer Andrej Plenković je izjavio da je Hrvatska podigla stepen pripravnosti vojske s obzirom na globalna zbivanja, te dodao da se posebno prate sva zbivanja u susedstvu.

"Nikako ne bismo želeli da dođe do destabilizacije niti u jednoj zemlji”, poručio je Plenković.

Upitan o mogućoj destabilizaciji na Kosovu zbog iskazane želje za ulaskom u NATO, kazao je: “Sve pratimo, ovo je jedno veliko ubrzanje istorije. Sve što je izgledalo do 24. februara je jedno, a nakon toga drugo. S velikim obzirom ćemo pratiti zbivanja i u našem susedstvu.”

Na pitanje novinara danas da prokomentariše tu izjavu Plenkovića, Vučić je duhovito konstatovao da je lepo što "oni prate situaciju u susedstvu".

-Trebalo je da ga pozovem na otvaranje ovih radova na auto-putu i da mu pokažemo kako smo lepo sagradili most. Sigurno je radostan zbog toga. Zvaćemo ih na sve, imamo mnogo toga. Siguran sam da će da prati i voz od 200 kilometara na sat, pošto oni takav voz nemaju. Nije samo u pitanju voz, nego pruga, a nemaju ni prugu ni voz. Tako da se radujem tom praćenju situacije u susedstvu, poručio je jasno Vučić. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike