Vest koja je odjeknula Rusijom - Srbija neće uvoditi sankcije našoj zemlji: Odluka koju je Vučić saopštio išla pod naznakom "hitno"

25.02.2022

18:28

1

Obraćanju predsednika Srbije vodeći mediji Ruske Federacije posvetili su veliku pažnju

Vest koja je odjeknula Rusijom - Srbija neće uvoditi sankcije našoj zemlji: Odluka koju je Vučić saopštio išla pod naznakom "hitno"
Kremlj - Copyright AP Photo/Ivan Sekretarev

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras doluku koja je doneta na Sevtu za nacionalnu bezbednst - uvođenja sankcija Rusiji neće biti. Ova vest je odjeknula u ruskim medijima.

Obraćanju predsednika Srbije vodeći mediji Ruske Federacije posvetili su veliku pažnju, a većina je prenela kao hitnu vest da Srbija neće uvoditi sankcije njihovoj zemlji.

- Vučić: Srbija neće uvoditi sankcije protiv Rusije - naslov je koji je objavila agencija TASS, dodajući:

- Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, a pritom će do daljnjeg prekinuti vojnu saradnju sa svim stranama u aktuelnom sukobu.

Isto je učinila i "Izvestija", koja je u dužoj verziji svoje informacije iz Srbije, takođe plasiranoj na naslovnoj stranici svog portala, istakla sledeće:

- Srbija neće uvoditi sankcije protiv Rusije povodom vojne operacije u Donbasu. To je  u petak, 25. februara, saopštio predsednik države Aleksnadar Vučić. Pritom, srpski lider je istakao da njegova zemlja uvažava teritorijalnu celovitost svih država, pa i Ukrajine. Srbija poštuje teritorijalni integritet svih zemlja, pa i Ukrajine, rekao je on, dodajući "Istovremeno, Srbija je protiv sankcija bilo kojoj državi, pa i Rusiji - stoji u tekstu "Izvestilje".

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Na početku obraćanja predsednik Vučić je saopštio:

- Za Srbiju su teški dani iz mnogo razloga. Imajući sve u vidu, prethodnih dana uspeli smo da zauzmemo zajednički i jedinstven stav po pitanju krize, našeg delovanja, reakcije i postupaka koje naši državni organi treba da preduzm.

Kako je dodao Srbija je bila suočena sa brojnim problemima, kao i sa brojnim pritiscima, "gotovo neskrivenim".

Zatim je pročitao 14 zaključaka koji su doneti na Savetu za nacionalnu bezbednost i koji predstavljaju zvanični stav Srbije povodom situacije u Ukrajini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike