Vučić istakao - Savet za nacionalnu bezbednost doneo odluku: Prekinute sve vojne vežbe sa stranim partnerima!

25.02.2022

18:02

0

Polazeći od principa vojne neutralnosti... - Vučić je istakao da je Savet za nacionalnu bezbednost doneo odluku

Vučić istakao - Savet za nacionalnu bezbednost doneo odluku: Prekinute sve vojne vežbe sa stranim partnerima!
aleksandar vučić 1 (1) - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas sve tačke dokumenta koji je donet na Savetu za nacionalnu bezbednost Srbije.

Pored ostalih tačaka Vučić je saopštio i tačku koja podrazumeva prekidanje svih vežbi vojske Srbije i MUP sa stranim partnerima.

- Polazeći od principa vojne neutralnosti imajući u vidu strahovite pritiske kojima je naša država izložena potrebno je da se sve planski i vežbovne aktivnosti vojske Srbije i MUP sa stranim partnerima odmah prekinu kao da se i takve aktivnosti ne preduzimaju do daljnjeg - naveo je predsednik Vučić.

TANJUG/ JADRANKA ILIC
 

Predsednik je nakon čitanja tačaka dokumeta koji je donet na Savetu za nacionalnu bezbednost sumirao zaključke.

- Srbija dobro razume svoje potrebe i, bez obzira na to šta bi neko želeo, Srbija ima svoje interese i poštuje tradicionalna prijateljstva i ne zaboravlja šta se dešavalo u svim godinama koje su prethodile krizi. Ovo ponašanje je odgovorno, nismo jurili, već smo ozbiljno odgovorili u ova teška vremena, znajući da se ovaj odgovor mnogima neće dopasti. Uradili smo najbolju moguću stvar za našu zemlju i doneli najbolju moguću odluku - istakao je Vučić.

- Želimo da čuvamo svoj narod, govoreći u svakom trenutku šta je međunarodno pravo, ujedno poštujući dugo građena prijateljstva. Mislim da svaki građanin Srbije shvata koliko je truda uloženo u svako slovo, koliko je pažnje posvećeno da se Srbiji zaštite interesi. Pozivam građane da budu ujedinjeni, nisu nam potrebne scene iz "Tri karte za Holivud". Moramo da imamo jednu stranu, a ta strana je Srbija - rekao je Vučić i dodao:

- Svi treba da stanemo iza svoje trobojke, da zajedno razvijamo zemlju i da imamo što više otvorenih fabrika i što više uspeha u budućnosti.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike