Sokratov savet ima neprocenjivu vrednost! Ukoliko žena doživljava niz nesreća, odmah bi trebalo da primeni ovo korisno načelo

02.02.2024

21:15

0

Autor: K. B.

Ove priče nas podsećaju da prava sreća često leži u prihvatanju i zadovoljstvu trenutkom i onim što već imamo u životu, a ne u neprekidnoj potrazi za onim što nam nedostaje

Sokratov savet ima neprocenjivu vrednost! Ukoliko žena doživljava niz nesreća, odmah bi trebalo da primeni ovo korisno načelo
Copyright Profimedia

Šefica marketinške agencije, sa diplomama dva fakulteta, zarađuje dovoljno da svakog meseca može sebi priuštiti novi stan. Uživa u životu na prestižnoj adresi, vozi vrhunske automobile i triput godišnje putuje u najekskluzivnija odmarališta širom sveta.

Ipak, otvoreno izražava svoju nesreću zbog nedostatka porodičnog života. Čezne za jednostavnijim životom, gde bi se radosti svakodnevice svela na brige o porodici, želi da živi kao one porodice sa reklame što sede za stolom dok im majka sprema palačinke, ne znajući da oni iz idiličnih reklama žude za njenim načinom života.

Druga priča je o ženi koja nije mogla imati decu. Nakon dugih godina pokušaja i saveta lekara da promeni partnera u nadi za potomstvom, konačno je rodila dete, ali sa deformitetom. U intimi svoje spavaće sobe, priznaje majci da ovo nije život kakav je zamišljala, dovodeći u pitanje pravu prirodu sreće.

Profimedia
 

Mudri Sokrat je rekao:

- Obična logika kaže: ako si nesrećan - onda nemaš sreću. Ako nemaš sreću, onda je potraži.

Paradoksalna logika kaže: ako tražiš sreću, onda ćeš je izgubiti. Zato je najbolje samo sedeti i shvatiti da je sreća to što imaš.

Sokratove reči odzvanjaju kroz ove priče, ukazujući na to da je sreća često ono što već imamo, a ne ono za čim tragamo. Prema njemu, nezadovoljstvo nije pokazatelj odsustva sreće, baš kao što ni njena potraga ne garantuje pronalazak. Najmudrije je, stoga, ceniti trenutak i blagodati koje život pruža.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike