Kako poklon biraju egoisti, a kako romantici? Saznajte ko kupuje na vreme, a ko u poslednjem trenutku, a od koga ne očekujte - ništa

18.12.2023

21:14

0

Autor: K. O.

Mnogo toga zavisi od karaktera

Kako poklon biraju egoisti, a kako romantici? Saznajte ko kupuje na vreme, a ko u poslednjem trenutku, a od koga ne očekujte - ništa
Copyright Pexels

Bliži se sezona praznika i darivanja. Dok pojedinci uživaju da biraju poklon za druge, nekima je to bukvalno omča oko vrata.

Svakako način na koji biramo poklone za druge govori mnogo o osobi koja poklanja, o njenim namerama i njenom stavu prema osobi kojoj je poklon namenjen.

I to kako će birati mnogo zavisi od karaktera, pa svaki čovek bira poklon na sledeći način:

Nesigurni kupuju skupe poklone i očekuju divljenje

Osobe koje imaju visoko mišljenje o sebi, veruju da su u svemu najbolji, najpametniji i da sve znaju, a u suštini su veoma nesigurne, najčešće biraju skupe poklone i tako iskazuju svoju moć. Naravno, zauzvrat očekuju oduševljenje i divljenje. Važno im je i da reakcija onog koga daruju bude adekvatna poklonu, u suprotnom očekujte da će otvoreno da pokažu razočaranje.

Pexels
 

Površni preterano ne mare za reakciju

Nezainteresovane i površne osobe ne troše mnogo vremena u traženju poklona, obično biraju klasične poklone, nešto što im prvo zapadne za oko. Oni čak i ne razmišljaju o osobi kojoj kupuju poklon. Takođe im nije bitna reakcija i uvek se drže stare narodne izreke „poklonu se u zube ne gleda“.

Egoisti ne mare za tuđe želje, poklon biraju za sebe

Egoisti kada kupuju poklon ponašaju se kao da ga biraju za sebe. Jednostavno, karakter im ne dozvoljava da se mnogo bave drugim osobama jer su previše okrenuti sebi. Tako da je poklon koji izaberu savršen izbor, ali iz njihove perspektive, i retko se obaziru na želje i ukuse dragih osoba.

Pozitivci vole da prave poklone za druge

Oni koji su sigurni u sebe, energični, aktivni, pozitivni, ne provode mnogo vremena u biranju poklona, ali zbog toga se trude da dobro upoznaju osobe koje su im drage, pa neretko naprave dobar izbor. One su uglavnom i vrlo kreativne, tako da često i same nešto osmisle i naprave.

Foto: Profimedia
 

Introverti se trude da poklon bude koristan

Stidljive i zatvorene osobe uglavnom troše mnogo vremena kada kupuju poklon dragoj osobi. Njihov najveći problem je što su neodlučne i često vode nekoga ko bi mogao da im pomogne u izboru. Maksimalno se trude da ono što daruju bude praktično i korisno.

Buntovnici ne haju za datume, tako da ne očekujte poklon za praznik

Osobe sklone buntovničkom ponašanju retko kada i poklanjaju kada su važni datumi u pitanju. Naime, njima rođendan ili praznik ništa ne znači jer ne vole da ispunjavaju formalnosti. Oni vole da priređuju iznenađenja i često su im pokloni vrlo originalni.

Pexels
 

Romantici kupuju na vreme i uvek znaju šta kome treba

Oni najviše uživaju u kupovini poklona. Uvek znaju šta kome treba kupiti i kako koga da iznenade. Dobro ih je imati i za savetnike prilikom kupovine. Poklon uvek kupuju na vreme i potrude se da bude lepo upakovan, a neretko biraju i vreme i mesto na kojem žele da iznenade dragu osobu, i jedva čekaju taj trenutak.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike