Lekarka upozorila šta nikako ne smete da radite u javnom toaletu

27.08.2021

07:17 >> 07:20

0

Činjenica je da javni toaleti nikome nisu omiljena mesta, ali kad muka natera lakše je uz neka pravila

Lekarka upozorila šta nikako ne smete da radite u javnom toaletu
Copyright Profimedia

Javni toaleti nešto su čega se mnogi groze i izbegavaju da ih koriste. Međutim, sila ne pita, pa su se svi bar jednom našli u situaciji kada su morali otići u toalet koji je koristilo još ko zna koliko ljudi.

Mnogi se plaše kako će se u javnom toaletu zaraziti polno prenosivim bolestima, ali doktor Preti Danijel kaže kako je to gotovo nemoguće.

Pročitajte još

– Veća je verovatnoća da ćete biti pogođeni munjom dok jašete leteću svinju nego da dobijete polno prenosivu bolest u javnom WC-u, molim vas ne brinite – tvrdi ona.

Jedine bolesti koje možete pokupiti iz javnih toaleta su ešerihija koli i salmonela, ali postoji jedna stvar koju mnogi rade, a mnogo je opasnija od svih bolesti.

Profimedia

Dok pokušavate da obavite nuždu i lebdite iznad WC školjke da je slučajno ne biste dotakli, veća je šansa da ćete dobiti urinarnu infekciju.

– Mnogi žure kako bi što pre obavili nuždu, a to može da dovede do urinarne infekcije jer ako ne ispraznimo bešiku do kraja telo izlažemo opasnim bakterijama – kaže doktorka Danijel.

Ona savetuje da je zato kod korišćenja javnog toaleta najvažnije do kraja “obaviti posao”, a nakon toga oprati ruke sapunom i po mogućnosti investirati u dezinfekciono sredstvo.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike