Pozdravite se sa ovih pet navika i ostavite ih u 2022. - ništa dobro vam nisu donele

28.12.2022

21:36

0

Autor: Z. A.

Pet navika treba da ostavite u 2022. kako biste u 2023. imali više mogućnosti

Pozdravite se sa ovih pet navika i ostavite ih u 2022. - ništa dobro vam nisu donele
Copyright Pexels

Opasno se približio kraj 2022, a pred kraj svake godine trudimo se da raščistimo i sredimo ormane, fioke, mejlove, poštu... a najteže i najvažnije jeste da sredite sopstvene misli, kao što bi valjalo da sredite sopstvene reči.

Da biste u novu 2023. ušli rasterećeniji i resetovani, potrebno je da se oslobodite nekih navika koje su vas sputavale i ograničavale vas da ostvarite snove i budete najbolja verzija sebe.
I sigurno ne želite da ponesete u 2023. - u kojoj želimo da zablistamo.

Saznajte kojih navika treba da se oslobodite i ostavite ih zauvek u 2022. godini:

1. Pokušaj da sve držite pod kontrolom

Navika stalnog praćenja svega, preispitivanja, jer se čini da nešto može poći naopako, izaziva stalni osećaj anksioznosti. A ovo je direktan put do stresa. Postavite eksperiment u ponašanju: počnite da delegirate neke od odgovornosti na kolegu (ako ste uključeni u isti projekat) ili člana porodice – i vidite da li oni to mogu da podnesu.

Možda sumnjate u njih uzalud?
Unsplash
Depresija

2. Da trpite ono što vam se ne sviđa

Kada tolerišemo faktore koji su nama neprijatni, gomilamo iritaciju u sebi. Za stvari koje vam ne prijaju naučite da kažete "ne". Ukoliko vas neko uvredi, otvoreno o tome razgovarajte sa tom osobom. Kada ste uznemireni i ispunjeni morem emocija, izbacite ih na način koji vam najviše prija - vežbajte, šetajte, pevajte, udarajte jastuk, idite na trčanje...

3. Stalnu brigu o tome šta drugi misle o vama

Postoje osobe koje se celog života trude da ispune očekivanja drugih ljudi, plaše se šta bi drugi mogli reći ili misliti o njima, plaše se da budu svoji. Sve dok se plašimo da li će nas neko osuditi, mi se udaljavamo od sebe, i igramo u životu uloge koje drugima odgovaraju.

Profimedia
Druženje

4. Druženje sa ljudima koji narušavaju naše samopoštovanje

Postoje osobe koje ugrožavaju samopouzdanje drugih kako bi maksimalno podigli svoje. Ne dozvolite nikome da vas iskorišćava. Naučite da se oduprete toksičnim osobama. Izaberite da budete okruženi ljudima koji vas vole, poštuju, podstiču na rast i raduju se vašem uspehu.

5. Skladištenje nepotrebnih stvari

Sve ono što vam više ne koristi u domu i u životu, odbacite. Očistite prostor stana, desktop, telefonski imenik. Izbacite sve staro i nepotrebno. Možda su prijatne promene već na pragu, ali za njih nema mesta u vašem životu. Uklonite staro i doći će novo. Ovo je zakon po kome energija cirkuliše.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike