Matematičari tvrde da su pronašli formulu za savršen početak dana

04.08.2022

04:37

0

Autor: Z. A.

Svaki minut je važan

Matematičari tvrde da su pronašli formulu za savršen početak dana
Sreća - Copyright Pexels

Ukoliko vama sreća nema nikakve veze s matematikom i računskim operacijama, vreme je da uzmete olovku, presaberete se i promenite mišljenje - ili bar jutranje navike.

Naučnici su osmislili izuzetno specifičnu formulu za „savršen početak“ dana. Matematičarka i izabrana predsednica Britanskog naučnog udruženja dr En-Mari Imafidon analizirala je podatke ankete prikupljene od 2.000 ljudi u Velikoj Britaniji kako bi došla do formule za savršenu jutarnju rutinu.

Prema odgovorima ankete, savršena rutina uključuje buđenje u 6.44 ujutro, ustajanje iz kreveta u 7.12 ujutro, 21-minutni trening, odlazak na 10-minutno tuširanje i zatim 18 minuta doručkovanja.

Pexels
 

Istraživanje koje je finansirao „Special K Crunchy Oat Granola“ rezultiralo je time da je dr Imafidon takođe osmislila matematičku formulu za koju tvrdi da će pomoći ljudima da svaki dan „ustanu dobro raspoloženi“.

Prvo, udvostručite vreme koje provodite doručkujući. Zatim dodajte broj minuta koje provedete vežbajući i tuširajući se. Zatim oduzmite ukupan broj sati koje ste spavali prethodnu noć od optimalnih osam sati – koliko se preporčuje.

Pexels
 

Zatim izračunajte razliku u satima između trenutka kada ustanete iz kreveta i 7.12 ujutro. Podelite vreme provedeno u jelu, tuširanju i vežbanju s vremenom spavanja i ustajanja.

Na kraju saberite broj minuta provedenih u drugim jutarnjim aktivnostima poput spremanja ili rešavanja ukrštenice.

Pexels
 

Podelite taj broj sa dva da biste dobili brojčanu vrednost – taj broj, izražen u minutama, odgovara idealnoj dužini vremena koje bi trebalo potrošiti na svoju jutarnju rutinu.

Ako primenom gorenavedene formule dobijete vrednost veću od 37, vaša je jutarnja rutina optimizovana za sreću. Ako ne, veća je verovatnoća da ćete završiti „na pogrešnoj strani kreveta“, rekla je matematičarka, prenosi klix.ba.

Pixabay
 

Bonus video:

 


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike