Ova legenda će vam otvoriti oči: Indijanci su govorili – kada se u životu dogodi nešto loše, najvažnije je da znate jednu stvar

03.08.2022

17:48

0

Autor: Z. A.

Kad vam se učini da živite najmračniji čas

Ova legenda će vam otvoriti oči: Indijanci su govorili – kada se u životu dogodi nešto loše, najvažnije je da znate jednu stvar
pexels-vincent-tan-1050824 - Copyright Pexels

Od Indijanaca možemo da naučimo mnoge mudre pouke, životne citate i smernice kako živeti slobodno, pravično u skladu s prirodom. I ova priča uči nas da i kada se nađemo u nekoj nepovoljnoj i teškoj životnoj situaciji, uvek postoji izlaz, svetla tačka koja će vam sve olakšati.

Postoji jedna legenda Čiroki Indijanaca o obredu u kojem dečak postaje odrasla osoba.
Otac bi odveo svog sina duboko u šumu, stavio mu povez preko očiju, popeo ga na isrčeno stablo i ostavio ga tu samog.


Od dečaka je zahtevao da celu noć nepomično sedi na tom stablu i da ne skine povez sa očiju sve dok ne oseti prve zrake sunca na svom licu. Nije smeo da zaplače, niti da doziva pomoć. Kad preživi noć, postaće čovek.

Pexels
 

Zabranjeno mu je bilo da priča drugim dečacima o svom iskustvu jer je svaki od njih morao da sazri na svoj način. Dečak je naravno bio strašno uplašen. Mogao je oko sebe da čuje sve vrste zvukova, koji su ga plašili.

Od krikova divljih zveri, raznih ptica pa do udaljenih glasova ljudi. A neprestano je osećao i huk vetra koji mu je nosio u lice travu i pesak. Ali ipak mladi Indijanac sve je to hrabro podnosio. Znao je da je to bio jedini načini da se postane zreo čovek.

Konačno, nakon užasne noći, izašlo je sunce i on je mogao da skine povez sa očiju.

Tek u tom trenutku mladi Indijanac je otkrio da je njegov otac sve vreme sedeo pored njega na drugom posečenom stablu i pazio da mu se nešto loše ne dogodi!

Pexels
 

Na sličan način mi nikad nismo sami…
Uvek imamo na koga da se oslonimo, čak i kada se čini da nije tako. Potrebno je samo malo bolje pogledati oko sebe…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike