Na ovih osam načina život vas upozorava da ste na pogrešnom putu

02.08.2022

18:02

0

Autor: Z. A.

„Vaše vreme je ograničeno, zato ga nemojte trošiti živeći nečiji život“, govorio je Stiv Džobs

Na ovih osam načina život vas upozorava da ste na pogrešnom putu
Ilustracija - Copyright Unsplash

Svako se rađa sa svojim vrlinama i talentima, sa svojom jedinstvenom životnom snagom. Ali koji je onda put kojim treba da idemo… Ono što je dobro za jednu osobu možda neće biti dobro za drugu, i obrnuto.

Ipak, čak i kada nemamo odgovor, život nam vremenom daje određene putokaze i smernice, koje samo treba pažljivo da sledimo.

Otkrijte osam načina na koje vas život upozorava da ste na pogrešnom putu:
1. Postali ste „-holik“

Da li previše radite, previše trenirate, previše jedete…?
Kada se poremeti životna ravnoteža, sve je usmereno ka vašoj najvećoj slabosti. Ako radite previše bilo čega, onda znate da ste „skrenuli sa puta”. Na taj način zapravo dajete prioritet onome što krije vaše prave probleme.

Profimedia
 
2. Sve ide naopako

Kada je sve u redu, život teče i sve deluje tako lako. Ipak, kada „skrenete sa puta”, sve ide naopako. Počinje da se komplikuje na svim nivoima, čak i s najmanjim sitnicama. Na putu do posla vam ispadne telefon, dobijete kaznu za nepravilno parkiranje, izgubite ključeve… Zaboravljate, gubite stvari….

Ipak, možda vas na taj način život samo podseća da ste izgubili kontakt sa sobom. Zato se zaustavite i dobro razmislite o svom sledećem koraku.

3. Često se razboljevate

Naše zdravlje, kao i fizičko i mentalno blagostanje, zapravo su odraz naših misli, naročito onog što se dešava u našoj podsvesti.

Stoga, ukoliko ste često bolesni, vaše telo pokušava da vam kaže da ste zalutali i da je krajnje vreme da obratite pažnju na svoje misli i osećanja. Bolest je zapravo opominjući alarm i poziv na hitne promene.

Profimedia
 
4. Često ste uplašeni i zabrinuti

Plašite se da odete – iz veze, sa trenutnog radnog mesta… Plašite se da napravite sledeći korak jer se plašite da nikada nećete naći svoju srodnu dušu, jer se bojite da nikada nećete biti tako uspešni u svom novom poslu… Ukratko, bojite se neizvesnosti koja dolazi sa promenom.

A da biste bili u stanju da napravite promenu, potrebno je da imate hrabrosti. Stoga, kada vam vaš unutrašnji glas kaže da okrenete novi list, to je znak da niste na svom putu i da je potrebno da skupite hrabrost i u svoj život unesete promenu koja vam je neophodna.

Profimedia
 
5. Kuća vam je ili kao apoteka... Ili je u njoj potpuni haos

Sredine nema. Ili nikad nije dovoljno čisto i uredno, ili izgleda kao da je tornado prošao kroz kuću. Ekstremi nikada nisu dobar znak.
Pogledajte oko sebe. Šta vam govori vaš dom? Čišćenje doma je čišćenje duše. Nered takođe može biti znak da izbegavate da raščistite nešto iz prošlosti.

6. Ne želite da pričate o tome...

Zato što vam se odgovori možda neće dopasti. Da li je vaš posao zaista ono što ste želeli? Da li je vreme da krenete dalje? Da li bi trebalo da prekinete vezu jer vas ne ispunjava? Ako obično izbegavate takva pitanja jer se zbog njih osećate neprijatno, onda ste verovatno skrenuli sa puta.

Profimedia
 
7. Plašite se izlaska iz zone komfora

Zona komfora, iako ne zvuči tako, nije uvek prijatno mesto. Sve vam je ušuškano i poznato, te ne želite da iskoračite iz te udobnosti. Ipak, takvim načinom života uskraćujete sebi brojne šanse i sjajne prilike, što često znači da ne koristite svoj pun potencijal.

Vaša zona komfora može biti posao koji plaća račune kako biste mogli da živite život koji suštinski mrzite. Ili možda veza koja nema cilj, ali koja vam daje osećaj sigurnosti. To može biti i fizički prostor, na primer vaš rodni grad, koji ne napuštate jer su vam tu porodica i prijatelji, iako to znači da nikada nećete ostvariti svoje želje.

Ako vam nikada nije neprijatno, onda to nije dobar znak – život je putovanje a ne odredište!

Pexels
 
8. Plašite se da pustite i oprostite

Otpuštanje je verovatno najteži deo i često razlog zašto ne idemo napred. Prošlost nam pruža izgovore za neuspeh, tako da uvek imamo snažan podsticaj da se držimo nje. To takođe može značiti da ćete morati nekome da oprostite da biste nastavili dalje. Možda nekome ko to ne zaslužuje, ali to treba da uradite prvenstveno zbog sebe, ne zbog te druge osobe.

Kako ponovo pronaći put ako se izgubite?

Najvažnija stvar koju treba da uradite jeste da… slušate sebe. Sledite svoj osećaj i unutrašnji glas koji će vam reći šta i kako treba da činite. I ne obazirite se na mišljenje drugih – to je vaš život i vi treba da ga živite onako kako vi to želite.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Aktivni Si

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike