Imate dilemu? Isprobajte ovaj jednostavan test prstima kada ne možete da donesete važnu odluku (VIDEO)

11.06.2022

16:10

0

Autor: D. R.

Donošenje odluka je komplikovano, čak i ako je naizgled to jednostavna odluka „da“ - „ne“

Imate dilemu? Isprobajte ovaj jednostavan test prstima kada ne možete da donesete važnu odluku (VIDEO)
profimedia-0318196525 - Copyright Profimedia

Kada je u pitanju odlučivanje između „da“ i „ne“, čini se da iako postoji 50 odsto šanse da donesete pravu odluku, postoji i 50 odsto šanse da donesete pogrešnu. Ali prema TikTok-u, postoji brzi trik koji možete koristiti da biste se ohrabrili i doneli ovu vrstu odluka.

Prema TikTokeru @st.finnikin, kada se suočite sa pitanjem koje zahteva odgovor „da ili ne“, jednostavno možete pogledati u svoje ruke i one bi trebalo da vas odvedu u pravom smeru.

Kako to funkcioniše?

1. Spojite kažiprste i palčeve dve ruke. Napravite 'O' oblik kažiprstom i palcem jedne ruke, a zatim stavite kažiprst druge ruke kroz taj prsten i napravite isprepleteni 'O' oblik sa tim palcem. Kada se uradi ispravno, trebalo bi da izgleda kao karike na lancu, nalik na simbol beskonačnosti.

2. Postavite sebi pitanje koje počinje sa „da ili ne“ naglas.

3. Pokušajte da razdvojite prsten koji je formiran prstima jedne ruke kroz prsten koji je formiran prstima vaše druge ruke, i to veoma brzo. „Ako se zaključa“, kaže Sveti Finikin, „to je ’da’. Ako se pokvari, to je ’ne’.“

Da li testiranje mišića zaista funkcioniše?

Prema TikTok-u, ova metoda funkcioniše jer vaše telo intuitivno zna odgovor pre nego što vaš um može da ga obradi ili preterano razmisli.

Tačnije, dotični trik je zasnovan na konceptu energetskog lečenja koji se zove testiranje mišića ili radiestezija prstima. Zasnovan je na verovanju da većina znanja tela leži u podsvesnom umu, a ne u svesnom umu. Ili, kako to kaže @st.finnikin, „vaše srce uvek zna najbolje“.

Testiranje mišića koristi energiju koja prolazi kroz i oko vašeg tela da bi se iskoristilo to podsvesno znanje. Veruje se da kada se prikažu telu, stimulansi mogu ojačati ili oslabiti vaše mišiće, navodeći ih da reaguju na način koji vam omogućava da znate šta je na kraju ispravno, a šta loše za vas.

Ova TikTok metoda je oblik testiranja mišića koji će otkriti da su vaši prsti oslabljeni kada se rezultat ne poklapa sa vašim telom, što će dovesti do pucanja „brave“ prsta. Ako se rezultat uskladi sa vašom energijom, vaši prsti će ostati zaključani kada povučete.

Iako se može iskoristiti kako bi pomoglo da se koncentrišete na svoju intuiciju, uvek bi trebalo da razmislite o primeni dodatnih naučnih tehnika za donošenje zdravih, pametnih odluka.

Zapamtite da, egzistencijalno, ne postoji nešto poput „ispravne“ i „pogrešne“ odluke. Vaš život je jednostavno kulminacija svih odluka koje ste ikada doneli.

Ne biste bili tamo gde ste danas bez donošenja nekoliko odluka koje ste možda smatrali pogrešnim u to vreme ili ih smatrate pogrešnim samo sada, čak i ako se u ovom trenutku to činilo kao ispravna odluka.

Prilikom donošenja odluke, važno je da ostanete što verniji sebi i svojim vrednostima. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike