Nebo je granica! Najčudnije destinacije koje mladenci biraju za venčanje

14.12.2021

13:30

0

Sve više parova izbegava tradicionalno venčanje radi nezaboravnih ceremonija na zastrašujućim lokacijama

Nebo je granica! Najčudnije destinacije koje mladenci biraju za venčanje
profimedia-0314058834 - Copyright Profimedia

Dok se neki parovi zaklinju na večnu ljubav na tihim skromnim ceremonijama, drugi se odlučuju da idu malo dalje, pa od venčanja prave prilično ekstremno iskustvo.

Nema kraja čudnim destinacijama koje su mladenci isplanirali za sebe i naterali svoje najmilije da u svemu izdrže.

Ovo su neke od najčudnijih destinacija za venčanje.

 

Ako je nebo vaša destinacija iz snova

Kompanija "Dinner in the Sky" stvorila je svetsku mrežu lokacija koje nude zaista jedinstveno restoransko iskustvo. Kada gosti sednu za svoje stolove i pripreme se za jelo, gigantska dizalica će ih podići, zajedno sa stolicama, stolovima, hranom i konobarom, visoko u vazduh.

 

 

Ova kompanija nudi parovima priliku da se venčaju baš kao što bi to učinili u crkvi, sa sveštenikom, kumovima, članovima porodice i prijateljima, ali u oblacima, na 50 metara iznad zemlje.

Venčanje u svemiru

Verovali ili ne, već su napravljene dve rezervacije za venčanja izvan sveta. "Virgin Galactic" već zakazuje prve turističke letove u svemir, a među prijavljenima su i dva zaljubljena para koji žele da se venčaju među zvezdama.

Recite „DA“ duboko u pećini

Stalaktiti predstavljaju vrhunski dekor za venčanje, tako da ako volite da istražujete pećine, venčanje u jednoj bi moglo da bude pravi izbor. Ali ne želite da izaberete bilo koju pećinu, a i zašto bi kad na svetu postoji jedna, prikladno nazvana "Bridal Cave" u Misuriju.

Profimedia
 

Proglašena je za jednu od najslikovitijih u celoj zemlji. Legenda kaže da se prvi par venčao ovde još ranih 1800-ih godina. Od tada se više od 3.000 parova zavetovalo na ovom skrivenom mestu.

Podvodno venčanje

Možda ćete biti iznenađeni kada saznate da se sve više parova odlučuje za venčanje u akvarijumima i to punih ajkula. Ako ste oboje iskusni ronioci, zašto ne biste prigrlili svoju ljubav prema podvodnom svetu tako što ćete izgovoriti sudbonosno DA okruženi ajkulama umesto ljudima?

Profimedia
 

Upravo to možete da uradite u akvarijumu na Long Ajlendu tako što ćete nositi kacige koje omogućavaju podvodno disanje i komunikaciju, kao i specijalno kreirana mokra odela – belo za nju i crno za njega. Ući ćete u čelični kavez i biti spušteni u rezervoar za ajkule od 120.000 galona, koristeći mikrofone da izgovorite svoje zavete matičaru i gostima na površini iznad dok ajkule plivaju oko vas.

Hitlerov bunker

U rano jutro 29. aprila 1945. Hitler se oženio svojom dugogodišnjom ljubavlju, Evom Braun, oko 10 metara ispod zemlje u skloništu za vazdušne napade poznatom kao Firerov bunker.

 

 

Kako su savezničke trupe počele da zauzimaju Berlin, Hitler je konačno, u poslednja dva dana počeo da prihvata poraz. Duboko unutar armirano-betonskih zidova bunkera, u prigušenom i treperavom svetlu, Hitler i Eva su se u najvećoj brzini venčali. Ako nemate problema sa klaustrofobijom i vlagom, Firerov bunker može postati vaša destinacija za venčanje.

Antarktik

Kažete da biste otputovali na kraj sveta zbog voljene osobe. Ceremonija na Antarktiku vam omogućava da to i dokažete. Za one koji misle da divljine Aljaske nisu ni izbliza dovoljno divlje, ostrvo Skot na Antarktiku je ekstremno da gore ne može biti.

 

 

Jedini način da se do ovog malog, nenaseljenog ostrva dođe je helikopterom. Ostrvo ima dve male uvale sa plažama, a ostale su okružene visokim liticama. Iako možda neće biti lako stići tamo i vaša odeća će biti sve samo ne elegantna, prednost je to što će vas pingvini dočekati spremni da u svojim svečanim odelima uveličaju vaš dan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike