Poljoprivrednik potrošio više od dva miliona dolara za izgradnju jedne od najčudnijih zgrada koju je svet video

07.10.2021

16:30

0

Puna svega i svačega

Poljoprivrednik potrošio više od dva miliona dolara za izgradnju jedne od najčudnijih zgrada koju je svet video
kina5 - Copyright Printscreen/YouTube

Poslednjih godina grad Sinsju postao je čuven po čudnom zdanju koje se nadvilo nad gomilom pretežno komercijalnih zgrada na tom području. Ne samo da je mnogo više od većine drugih građevina na tom području, već se i ne pridržava nekog posebnog arhitektonskog stila.

Većina tornjeva nalik na šiljke ima kupole inspirisane ruskom arhitekturom, zvonik u sredini je u zapadnom stilu, a neobično zdanje krasi i fontana u obliku čajnika koja nema nikakvog smisla. Ipak, tvorac zgrade, lokalni poljoprivrednik, spreman je da potroši čitavo bogatstvo kako bi video svoju kreaciju dovršenu.

Printscreen/YouTube
 

Li Jigang, poljoprivrednik u gradu Sinsju, navodno je u poslednjih sedam godina potrošio ogromnih 2,3 miliona dolara na podizanje najčudnije zgrade u ovom delu sveta. Lokalne vlasti imale su plan za podsticanje turizma izgradnjom impresivnih znamenitosti na tom području, pa je njegov predlog da mu daju parče zemlje i omoguće da o svom trošku ostvari svoju viziju naišao na odobravanje.

Printscreen/YouTube
 

Nažalost, nakon što je u nju uložio bogatstvo, čudna zgrada je tek 60 odsto završena, a na većini njenih enterijera se mora još raditi.

Printscreen/YouTube
 

Iako nedovršena, unutrašnjost građevine visoke 30 metara jednako je čudna kao i njena spoljašnjost. Ograda je izvedena u francuskom stilu, neke sobe imaju skulpture nadahnute kineskom kulturom, dok druge poseduju futurističku atmosferu s neonskim svetlima jarkih boja i LED ekranima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A.G.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike